SiolNET. Planet TV Planet na obisku
0,57

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Rogaški Slatini kljub manku Rusov več domačih turistov kot lani #video

0,57

termometer

Zdraviliški raj, ki je bil pretekla leta rezerviran za tujce, sprostitev in pomladitev, letos namesto ruskih gostov gosti domačine.

Slovenci ponovno odkrivamo moč blagodejne vode, ki v Rogaški Slatini teče v potokih. Njene številne pozitivne učinke na telo so ljudje prepoznali že v 17. stoletju, zadnja leta pa so na pitno kuro in druge sprostitvene tehnike zahajali predvsem tujci.

Rogaška Slatina je sicer znana še po eni tekočini, žlahtni kapljici, ki so jo v preteklosti v zvezde kovali tudi veljaki z dunajskega dvora. Vino so iz majhnega kraja pod Bočem celo izvažali. Strme in sončne lege še danes dajejo kakovostno vino, nagrajeno s številnimi domačimi in tujimi priznanji.

Rogaška Slatina Foto: Suzana Kozel

Rogaška Slatina Foto: Suzana Kozel

Rogaška Slatina Foto: Suzana Kozel

Kolesarske poti po zdraviliškem kraju pa vse od epidemije pokajo po šivih. Vijugasta, a ne preveč zahtevna kolesarska cesta je speljana ob Sotli tik ob hrvaški meji. Več kot dvajset kilometrov poti je namenjeno vsem vrstam kolesarjev, tistim bolj zahtevnim in z več kondicije pa lahko svetujemo tudi kolesarski podvig na Boč, najvišji hrib v okolici.

Oglejte si še:

Planet na obisku: Cerklje na Gorenjskem Planet TV Gorenjci niso več pregovorno skopuški #video Planet na obisku: Velika planina Planet TV Na počitnice med pastirje #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin