SiolNET. Planet TV Planet na obisku
0,39

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Gorenjci niso več pregovorno skopuški #video

0,39

termometer

V Cerkljah na Gorenjskem, kjer je snemala televizijska ekipa Planet na obisku, vam ponudijo največje žlikrofe v Sloveniji, mize v dolini in hribih pa se šibijo pod planinsko kulinariko. Ponudili vam bodo kislo mleko, sir in druge mlečne izdelke, ki jih pripravljajo pastirji na planini.

Planet na obisku: Cerklje na Gorenjskem

Gorenjska občina, ki se je že večkrat okitila z laskavimi naslovi kot najlepša pa tudi gospodarsko najmočnejša, turiste vabi tudi po poti kulturne dediščine. Tam boste našli enega od najlepših in najstarejših gradov na Slovenskem, grad Strmol. V čudovitem okolju se vam razkrijejo številne mistične zgodbe, ki jih lahko polno doživite, če v gradu prespite.

Planet na obisku: Cerklje na Gorenjskem

Zagotovo pa vas bo navdušil tudi nagačeni krokodil, ki je strmolski simbol, nekoč hišni ljubljenček lastnice gradu. Krokodil, s katerim se je gospa celo sprehajala po parku, je po tem, ko je med kopanjem ugriznil gospodarja, končal tragično. Kam ga je ugriznil, pa vam razkrijejo ob obisku gradu.

Oglejte si še:

Planet na obisku: Velika planina Planet TV Na počitnice med pastirje #video Planet na obisku: Brežice in Bizeljsko Planet TV Na Bizeljsko, kjer so imeli dinozavri najlepše peščene plaže #video Planet na obisku: Snovik Planet TV Kako je videti štorkljasta hoja, ki jo je predpisoval znani zdravilec #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin