SiolNET. Planet TV Planet na obisku
6,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenska Toskana, ki vas čaka za vogalom #video

6,07

termometer

Vrhunska vina, kulinarična eksplozija in okolica, ki zaradi visokih cipres spominja na Italijo. Vse te lepote in doživetja vas čakajo za ovinkom, le z glavne ceste morate zaviti.

Po koprskem podeželju se navadno potepajo le najbolj radovedni popotniki. Do posestva Brič, ki je znano po vrhunski žlahtni kapljici, pridelani na ekološki način, vas pripelje makadamska pot, a ko pridete do tja, vas bosta očarala pogled na 36 hektarjev velike vinograde in tišina, ki jo zmoti le ptičje petje.

slovenska Toskana | Foto: Suzana Kozel Foto: Suzana Kozel

V zaledju Istre vas čaka tudi zeliščni raj, kjer mož in žena, Urban in Sonja Posedi, z veliko pozornosti gojita zelišča, ki so že tisočletja del ljudske medicine. Tam lahko vstopite tudi v mistične energijske kroge, ki predstavljajo sedem čaker, in začutite mogočno zemeljsko energijo.

slovenska Toskana | Foto: Suzana Kozel Foto: Suzana Kozel

slovenska Toskana | Foto: Suzana Kozel Foto: Suzana Kozel

Za obisk tega dela Slovenije boste potrebovali več dni, še posebej če želite občutiti istrske zgodbe, ki jih še ni oplazil množični turizem. Več si oglejte v zgornjem videu.

Oglejte si še:

Planet TV Skriti kotički prestolnice, ki jih tudi večina Ljubljančanov ne pozna #video Planet TV V Rogaški Slatini kljub manku Rusov več domačih turistov kot lani #video Planet na obisku Planet TV Na piknik v zeleni Arboretum, a brez kotletov #video
delitve: 38
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin