Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 4. 2023,
10.13

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

kolesar kolesarjenje Tadej Pogačar Tadej Pogačar Planet 18 Planet TV

Sreda, 5. 4. 2023, 10.13

1 leto

Planet 18

Tadeja Pogačarja uvrstili med legende #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Slovenska kolesarska pravljica se nadaljuje. Pog in Rog zbirata zmage kot po tekočem traku in pri tem sta najboljša na svetu. Zdaj je na vrsto prišla še zmaga na največji enodnevni dirki na svetu. Podvig zunajserijskega Pogačarja lahko postavimo ob bok zmagama na Touru.

Planet 18
Planet TV Kultura: Umetna kri, a prave solze #video

Tadej Pogačar v družbi velikanov kolesarstva – tako je po nedeljski zmagi slovenskega šampiona na Dirki po Flandriji na naslovnici zapisal francoski športni časnik L'Equipe. Dvakratni zmagovalec dirke po Franciji je z izjemno predstavo na belgijskih tlakovcih navdušil tudi legendarnega Eddya Merckxsa, ki je na dirkah kraljeval v 60. in 70. letih prejšnjega stoletja. Zdaj po njegovi poti stopa 24-letni Slovenec.

Planet 18 | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Tadej Pogačar, zmagovalec Dirke po Flandriji: "Če se zdaj upokojim, sem srečen in ponosen na svoje dosežke. Na naslednje dirke grem lahko sproščen."

Zmaga na Flandriji je bil njegov glavni cilj letošnje pomladi. Pogi je dosegel svojo četrto zmago na kolesarskih spomenikih in v jok spravil tudi svojega športnega direktorja. Fabio Baldato, športni direktor UEA Team Emirates, je dejal: "Ti si številka ena na svetu, danes pišeš zgodovino!"

Danes 77-letni Eddy Merckx je po nedeljski dirki dejal, da je Pogačar veliko več kot šampion. Prav legendarni Belgijec je bil zadnji zmagovalec Toura, ki je dobil največjo klasiko, pred njim pa je to uspelo le še enemu kolesarju. Če primerjamo Pogačarja in Merckxa pri 24 letih, je statistika Kanibala sicer bolj impresivna, v celotni karieri je zbral kar 275 zmag, a tisto so bili drugačni časi.

Zmaga na vseh petih spomenikih je še en cilj za prihodnost. Najtrši oreh se zdi dirka Pariz–Roubaix ali severni pekel, ki je na sporedu to nedeljo. Letos Pogačarja še ne bo na štartu, saj bi bilo tveganje za padec preveliko. Bo pa zmago na brutalnih francoskih kockah lovil Matej Mohorič.

 

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: o optimizaciji urgentnih centrov v Mariboru, kakšne so nove smernice prehranjevanja v šolah ter kateri razvpiti hrvaški podjetnik postaja politik. Več ob 18. uri na Planetu. 
Planet 18
Planet TV Vse več ljudi na bolniški #video
Planet 18
Planet TV Bodo presegli mejo 300 tisoč evrov za katrco? #video
Planet 18
Planet TV Zdaj bo v bazi ZZZS tudi vaša diagnoza #video
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si     
Ne spreglejte