Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 4. 2023,
10.52

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

minister za zdravje zdravstvo ZZZS Planet 18 Planet TV

Torek, 4. 4. 2023, 10.52

1 leto

Planet 18

Zdaj bo v bazi ZZZS tudi vaša diagnoza #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Zakon o zdravstveni blagajni trenj ne povzroča le na relaciji LoredanBrecelj, pač pa domnevno tudi v sindikalnih in celo koalicijskih vrstah. Kaj jih moti in ali gre po zakonu o zavodih za še enega v vrsti obvodov za čiščenje vodstvenih kadrov?

Planet 18
Planet TV Kultura: Umetna kri, a prave solze #video

Ministrstvo za zdravje je po dolgem napovedovanju vendarle pripravilo predlog zakona o zavodu za zdravstveno zavarovanje. Kot smo že navajeni, vse še zdaleč ni šlo gladko, saj so se na prvi osnutek zakona negativno odzvali v koaliciji. Številne pripombe je imel tudi strateški svet za zdravstvo. Zdaj kaže, da so se končno le uskladili, a kritiki še vedno trdijo, da si želi vladajoča politika podrediti zavod za zdravstveno zavarovanje, ki letno obrne več kot tri milijarde evrov.

Planet 18 | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort 55 členov ima novi predlog zakona o ZZZS, ki ga je ministrstvo za zdravje v petek poslalo socialnim partnerjem. Med drugim zakon zavodu narekuje, naj aktivneje kupuje zdravstvene storitve od bolnišnic, zdravstvenih domov in koncesionarjev ter nadzira izvajanje storitev.

Zakon med drugim zavodu narekuje tudi, katere podatke pacientov naj zbira. S čimer se ne strinja nekdanji direktor ZZZS in nekdanji minister za zdravje Samo Fakin: "V bazah Zavoda za zdravstveno zavarovanje bo zdaj tudi vaša diagnoza, kar je proti vsem zakonskim regulativom."

Predlog spreminja tudi strukturo upravljanja zavoda. Novi zakon med drugim omogoča tudi menjavo generalne direktorice ZZZS Tatjane Mlakar, ki že nekaj časa ni v najboljših odnosih z vlado. Ukinja namreč funkcijo generalne direktorice, njene pristojnosti bi prevzela tričlanska uprava. Prav tako bi se zmanjšala skupščina zavoda in ukinil upravni odbor.

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: ali je prav, da nekdanja odvetnica imenuje sodnike? Vprašanje, ki deli tako koalicijo kot opozicijo. Ali je bila ponoči na delu pozeba in kje? Pa tudi o kolesarskem parku, ki zapira svoja vrata. Več ob 18. uri na Planetu. 
Planet 18
Planet TV V prestolnici več kot 11 tisoč praznih stanovanj, cene pa v nebo #video
Planet 18
Planet TV RTV in novi zapleti na obzorju #video
Planet 18
Planet TV Robert Kranjec se vrača, izzval ga je Cene #video
  Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si     
Ne spreglejte