Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 4. 2023,
10.10

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

1

Natisni članek

župan gradnja Zoran Janković kanal C0 Planet 18 Planet TV

Sreda, 19. 4. 2023, 10.10

1 leto

Planet 18

Imeli smo že 19 inšpekcij, nepravilnosti ni #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

1

Prepiri in pretepi na gradbišču kanala C0, vse več pritiskov krajanov, kmetov, celo zdravnikov, besedni spopadi v državnem zboru. Zakaj župan Janković še naprej vztraja pri gradnji sporne kanalizacije?

Planet 18
Planet TV Novi slovenski traktorji bodo leteli #video

Prepiri in pretepi na gradbišču kanala C0, vse več pritiskov krajanov, kmetov, celo zdravnikov, besedni spopadi v državnem zboru, češ da je usoda pitne vode v rokah predsednika vlade. A ljubljanski župan Zoran Janković pričakovano vztraja pri gradnji za mnoge sporne kanalizacije. In kot pravi, še naprej podpira Golobovo vlado, ki mu, kot vse kaže, pri gradnji ne bo nasprotovala.

Planet 18 | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Zoran Janković, župan MOL: "Mnenje zdravnikov spoštujem, konec koncev vsi potrebujemo zdravnike. Je pa zelo zanimivo, da se očitno tudi oni sami spoznajo na vse, ker ta skupina, vsaj začetna podpisnika, sta bila tista, ki sta protestirala proti zažigalnici, sedaj sta šla še na kanal C0. Osebno mislim, da je kanal še boljša zaščita pitne vode."

Kanal C0 je le sestavni del prve od treh faz celotnega projekta, poimenovanega Čisto zate, vrednega 111 milijonov evrov. Prah dviguje že od samega začetka gradnje, zoper ljubljanskega župana naj bi bile vložene celo ovadbe, a sam ne dvomi o zakonitosti svojega dela. "Imeli smo 19 inšpekcij, ki v tem času niso odkrile nobenih nepravilnosti," pravi župan.

Mestna občina Ljubljana tako z upravnim sporom izpodbija del sklepa agencije za okolje, ki določa, da je občina zaradi vgradnje kinete dolžna izvesti presojo vplivov na okolje in pridobiti okoljevarstveno soglasje.

Javna podpora Jankoviću sicer kljub gradnji domnevno spornega odseka kanala C0 ni padla in ostaja približno ista. Tako so nam povedali v Ninamedii, kjer bodo izsledke raziskave objavili v prihodnjih dneh. Sicer pa župan napoveduje, da bo projekt končan letos − tako kot so si zadali v načrtih. Razen seveda, da bi gradnjo prepovedali pristojni uradni organi.

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: naša ekipa se je vrnila z vojnega prizorišča. Kako bo potekala obnova opustošene Ukrajine, kako je v DZ potekala razprava o interpelaciji zoper Golobovo vlado in kako je Družina Fratar slavno katro predala novemu lastniku iz Gorenjske? Več ob 18. uri na Planetu. 
Planet 18
Planet TV Po 30 urah reševanja jamarka v UKC #video
Planet 18
Planet TV Kdo bi lahko zlorabil klicni center za krizno upravljanje? #video
Planet 18
Planet TV Planet 18 na prizorišču morije #video
 Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si     

 

Ne spreglejte