Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 4. 2021,
8.00

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

Agatha Christie Planet TV

Četrtek, 29. 4. 2021, 8.00

2 leti, 11 mesecev

To je legendarni igralec povedal o svoji zamenjavi v vlogi Poirota

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Na Planetu ob četrtkih ob 21.45 spremljamo povsem svežo detektivsko miniserijo po predlogi Agathe Christie Umori po abecedi. Tokrat je vlogo znamenitega belgijskega detektiva Hercula Poirota, ki je v preteklosti pripadala angleškemu igralcu Davidu Suchetu, prevzel filmski zvezdnik John Malkovich. In kaj je 73-letni igralec povedal o svoji zamenjavi na mestu glavnega igralca?

umori po abecedi
Planet TV John Malkovich kot Poirot v Umorih po abecedi

Na kaj najprej pomislite, ko slišite detektiv Hercule Poirot? Verjetno na igralca Davida Sucheta, ki je izvrstno odigral to vlogo v seriji detektivskih zgodb, ki jih je ustvarila Agathe Christie. Angleški igralec je v vlogi najboljšega belgijskega detektiva, ki ga je odlikoval odličen um in prav posebne brčice, nastopal kar 24 let in se pojavil v kar 70 epizodah te televizijske serije.

Potem ko je nastopil v čisto vseh za televizijo prirejenih romanih in kratkih zgodbah Agathe Christie z belgijskim detektivom v glavni vlogi, je igralec leta 2013 ta lik upokojil.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Agatha Christie's P O I R O T (@poirotseries) on

Hercule Poirot pa se je pred kratkim spet vrnil na televizijske zaslone, a je glavno vlogo v novi miniseriji z naslovom Umori po abecedi tokrat prevzel filmski zvezdnik in dvakratni nominiranec za oskarja John Malkovich

Ko je David Suchet nedavno nastopil v eni izmed britanskih pogovornih oddaj, se ni mogel izogniti vprašanju, kaj si misli o Johnu Malkovichu v tej vlogi. "Vedel sem, da me boste to vprašali," je bil njegov prvi odziv, nato pa je razložil, da nove serije namenoma ni želel gledati.

John Malkovich kot Hercule Poirot v miniseriji Umori po abecedi, ki jo boste lahko spremljali na Planetu. | Foto: John Malkovich kot Hercule Poirot v miniseriji Umori po abecedi, ki jo boste lahko spremljali na Planetu.

"Razlog je v tem, da mi zdaj ni treba podati svojega mnenja. Ne bi bilo prav, da bi zdaj sedel tukaj in sodil delo drugih igralcev. Verjamem pa, da morajo liki iti naprej in se razvijati, to je umetnost. Vseeno pa serije nisem gledal, zato zdaj nimam mnenja in to je tudi najbolje."

Kasneje sta ga voditelja vprašala, ali bi se rad še kdaj pojavil v vlogi Hercula Poirota. "Film bi posnel, televizijske serije pa ne bi več delal. Film bi pa z veseljem posnel," je dejal igralec.

Umori po abecedi | Foto:

John Malkovich je skoraj zavrnil vlogo

John Malkovich je v enem od intervjujev razkril, da so mu njegovi agenti na začetku svetovali, naj vlogo legendarnega belgijskega detektiva zavrne. "Dobil sem scenarij – upam, da mi ne bodo zamerili, če povem –, toda agencija, ki me zastopa, mi ga je poslala in priporočili so mi, naj vloge ne sprejmem," je bil iskren Malkovich. Scenarij je kljub temu prebral in bil mu je tako všeč, da je vlogo z veseljem sprejel.

Režiser Alex Gabassi pa je tudi želel, da bi bil novi Poirot drugačen od Poirota, kot ga ljudje poznajo. To je bil razlog, da se je znebil prepoznavnega Poirotovega naglasa, spremenil pa je tudi njegov zunanji videz. Zato Malkovich v tej vlogi nima znamenitih Poirotovih brčic.

Kako se je John Malkovich odrezal v vlogi detektiva Hercula Poirota, lahko preverite že nocoj ob 21.45 na Planetu. 
 
Planet TV
Planet TV To je razlog, da je legendarni Poirot ostal brez prepoznavnih brčic in naglasa
Havaji 5.0
Planet TV Havaji 5.0 se vračajo z deveto sezono
V iskanju pravice
Planet TV Nova sezona serije V iskanju pravice

 

 

Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte