SiolNET. Planet TV Novosti
0,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Indijska konoplja

Marihuana - legalizacija brez komercializacije

0,13

termometer

Indijska konoplja

Serija oddaj Indijska konoplja, ki raziskuje različna dejstva o marihuani po svetu, je tokrat dva dela namenila težavam legalizacije marihuane v Washingtonu in Amsterdamu. Krishno, voditelja in producenta oddaje, zanima, ali so ti mestni predpisi in legalizacije kompromis ali nedorečena zmešnjava. 

Po tem, ko je Washington postal tudi prestolnica aretacij zaradi kajenja in posedovanja marihuane, je izbruhnil upor, posledica je bila delna legalizacija marihuane. Vse skupaj je dvorezen meč. Mestni odbor naj bi pozneje odločil še o regulaciji, prodaji in obdavčitvi, a se zaradi moči dveh poslancev v zvezni državi Washinton to ni zgodilo. 

Konkretni zapisi so torej nenavadno zastavljeni. Meščani lahko s sabo nosijo 60 gramov marihuane in jo kadijo doma, ampak samo če jo vzgojijo doma ali pa jim jo nekdo podari. Prodaja in nakup sta še vedno nezakonita. 

konoplja

Prebivalci Washingtona so sicer našli načine, kako se izogniti tem predpisom, a so ti še vedno nezakoniti in nevarni. Podobno se dogaja tudi v Amsterdamu, kjer je Krishna iz prve roke doživel tisti nezakonit del procesa, ki je nujen za mesta, kjer se javno prodaja marihuana. 

Več pa v nocojšnji oddaji Indijska konoplja na Planetu. 
weed Planet TV Konopljo otrokom z rakom - sporno ali žarek upanja? marihuana Planet TV Kongo: Travo prodajajo za preživetje kanabis Planet TV Zdravljenje raka s kanabinoidnim oljem

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin