SiolNET. Planet TV Novosti
0,72

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kraj, kjer praktično ne potrebujete avtomobila #foto

0,72

termometer

Suzana Kozel

Novinarka Suzana Kozel se vsak petek v oddaji Planet 18 oglasi iz različnih manj znanih krajev po Sloveniji. Tokrat je obiskala Nazarje, kraj, kjer praktično ne potrebujete avtomobila, saj se lahko do šole, službe, zdravnika ali pa občine odpravite kar peš.

Planetov avto ste tako lahko te dni opazili tudi v Nazarjah, zaposlitveni meki Zgornje Savinjske doline, kjer jim je z delovnimi mesti uspelo zajeziti bežanje mladih iz lokalnega okolja. To je kraj, kjer praktično ne potrebujete avtomobila. Do šole, službe, zdravnika, ne nazadnje tudi po opravkih na občini se lahko odpravite peš. To je ekološko, pa še prijazno do denarnice.

Suzana Kozel z gostiteljem Matejem Pečovnikom, županom občine Suzana Kozel z gostiteljem Matejem Pečovnikom, županom občine

Občina se lahko pohvali tudi z brezplačnim šolstvom v pravem pomenu besede. Pravijo, da gre za dobro prakso, ki bi jo lahko prenesli na državno raven. Majhen kraj ima sodobnega Robina Hooda, gostoljubno so sprejeli tudi begunce. Tiste, ki bi si želeli odpočiti od hrupnega mesta, pa za tristo let stare zidove vabi veličasten frančiškanski samostan.

Ekipa z novinarko Suzano Kozel je odkrivala slikovito občino, ki jo lahko podrobneje spoznate v petkovi rubriki Na vasi v oddaji Planet 18.

Da bi lahko Suzana s snemalcem posnela čim lepši kader celotnega kraja, je bilo potrebne tudi nekaj iznajdljivosti. "Upoštevam nasvete snemalca Roka Tajnikarja in za dober kader je bilo treba stopiti na stol, da smo pokazali celotne Nazarje," je povedala Suzana, ki jo lahko v oddaji Planet 18 ujamete vsak petek.

Suzana Kozel

Informativna oddaja Planet 18 je na sporedu od ponedeljka do petka ob 18. uri na Planetu.
Planet TV Planet TV Po porodniškem dopustu novinarka znova na malih zaslonih #video Planet ob 18.00 Planet TV Nova informativna oddaja Planet ob 18.00 Dani Bavec Planet TV Dani Bavec: Spremljam skoraj vse športe, kakor si sledijo po letnih časih
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 19
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin