Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 9. 2019,
8.30

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

1

Natisni članek

Osilnica Planet 18 Suzana Kozel Planet TV

Petek, 13. 9. 2019, 8.30

4 leta, 7 mesecev

Po porodniškem dopustu novinarka znova na malih zaslonih #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

1

Planet TV | Foto Osebni arhiv

Foto: Osebni arhiv

Po več kot letu dni se je s porodniškega dopusta vrnila novinarka Suzana Kozel, ki se, kot pravi sama, zelo veseli novih jesenskih projektov. Novinarka se bo v svoji rubriki v okviru informativne oddaje Planet 18 vsak petek potepala po manj poznanih slovenskih krajih, ki skrivajo velike kulturne, zgodovinske in kulinarične zaklade.

Suzana na potepu s svojim sinom | Foto: Osebni arhiv Suzana na potepu s svojim sinom Foto: Osebni arhiv "Vsekakor sem rada mamica, ta vloga me je predrugačila, osebnostno obrusila, ampak sem zadovoljna, da bom lahko spet v ustvarjalnem delovnem okolju," je razložila in dodala, da bo vseeno pogrešala jutranje sprehode s svojim prvorojencem, manj pa bo tudi družinskih potepanj, na katerih se je najmlajši član nadvse zabaval: "Uživamo v hribih, mali je navdušen, ko grizemo v hrib, in živahno čeblja v nahrbtniku. Zame pa je to odličen kondicijski trening, saj je Liam z nahrbtniku težak 10 kilogramov. Tako ne potrebujem dodatne telovadbe."

Suzana bo odslej v okviru informativne oddaje Planet 18 vsak petek raziskovala manj poznane slovenske kraje. Odkrivali bodo turistično manj znane kotičke in se izogibali nabito polnim počitniškim destinacijam. Predstavili bodo tudi zanimive zgodbe ljudi, ki tam živijo.

"Slovenija ima, če se le obrnemo naokoli ter odpremo oči, neverjetne zgodbe, o katerih so na primer že pred desetletji pisali v tujih časopisih. To bo rubrika pozitivnih zgodb, gledalce želimo nasmejati, sprostiti, morda ob gledanju oddaje dobijo kakšno dobro idejo za izlet," je svojo petkovo rubriko opisala Suzana.

Planet ob 18.00
Planet TV Nova informativna oddaja Planet ob 18.00

Ta petek se vam bo v živo oglasila iz Osilnice, iz dežele Petra Klepca, slovenskega junaka, ki je s svojo nadnaravno močjo prebivalce rešil pred vdorom Turkov. Novinarka Suzana Kozel ugotavlja, da je kraj, bo katerem se vije biserna Kolpa, tudi eden od najbolj neokrnjenih območij v Sloveniji.

Planetova ekipa je tokrat obiskala Osilnico. | Foto: Osebni arhiv Planetova ekipa je tokrat obiskala Osilnico. Foto: Osebni arhiv

Ni industrije, ne intenzivnega kmetijstva. Dolino, v kateri danes živi štirikrat manj ljudi kot nekoč, poganja turizem. To je najmanjša slovenska občina, kraj, kjer v osnovnošolski učilnici sedi le pet učencev, in biser, od koder prihajajo pionirji slovenskega urarstva, imenovani "vurmoharji", fenomen, ki ga v svetu verjetno pozna le še Švica.

Suzana se bo v okviru informativne oddaje Planet 18 vsak petek potepala po manj poznanih slovenskih krajih, ki skrivajo velike kulturne, zgodovinske in kulinarične zaklade. | Foto: Osebni arhiv Suzana se bo v okviru informativne oddaje Planet 18 vsak petek potepala po manj poznanih slovenskih krajih, ki skrivajo velike kulturne, zgodovinske in kulinarične zaklade. Foto: Osebni arhiv

Informativna oddaja Planet 18 je na sporedu od ponedeljka do petka ob 18. uri na Planetu.
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Novice Kamnik je bil nekoč pomembnejši od Ljubljane #video
Ne spreglejte