SiolNET. Planet TV Novosti
0,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Preživetje v divjini

V divjino so se z Branetom T. Červekom odpravili tudi celjski rokometaši #video

0,33

termometer

Nova sezona oddaje Preživetje v divjini se bo na Planet vrnila že to jesen. Pod vodstvom priznanega inštruktorja tehnik preživetja v naravi Braneta T. Červeka bodo izbranci oddaje preverili svoje meje in psihofizične sposobnosti ter odkrivali pravo moč narave. Vse to pa so pred dnevi na lastni koži že izkusili slovenski državni prvaki v rokometu.

50 ur v divjini

Tokrat pa so se v duhu priprav na začetek sezone 2020/21 v divjino podali kar rokometaši RK Celje. Pod budnim očesom inštruktorja tehnik preživetja Braneta T. Červeka so morali izdelati bivak, zakuriti ogenj ter poiskati pitno vodo. Rokometaši seveda niso imeli vseh pogojev, kot jih imajo za življenje doma, a so vseeno preživeli.

Tudi lačni niso bili. S sestavinami, ki so jih dobili, so celo spekli kruh. V slovenski divjini so preživeli 50 ur, brez rednih obrokov. A so kljub vsemu dokazali, da ekipni duh premore vse. 

Več utrinkov s terena si lahko pogledate v spodnji galeriji. (foto: Rok Deželak, Slavko Kolar)

1 / 10
2 / 10
3 / 10
4 / 10
5 / 10
6 / 10
7 / 10
8 / 10
9 / 10
10 / 10

Ključ je timsko delo

Strokovnjak za preživetje v naravi Brane T. Červek je športnikom v gozdovih Notranjske delil nasvete, kako se soočiti z naravo. Ob zaključku je fante pohvalil, in ob dveh preživetih nevihtah v naravi je prepričan, da bodo naslednjo fantje prikazali na igrišču. 

Cilj je naučiti ljudi tehnik preživetja na poučen ter hkrati zabaven način. Ključ do uspeha je timsko delo, trdna volja in vztrajnost, saj usposabljanje poteka po sistemu vsi za enega, eden za vse. Tudi inštruktor je navdušenje nad fanti delili na svojem Instagram profilu. Sporočil jim je: "Fantje, ko grom ni dovolj, uporabite svojo strelo v bojevniškem duhu!"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S.S.F.N., Brane T. Cervek (@brane.t.cervek) on

Rokometaš Tilen Kodrin je na koncu še dodal, kako pomembne so lahko že malenkosti. "Vsak je pri sebi nekaj spoznal. Zame je bilo fascinantno, kako malo potrebujemo za neko srečo. To je lahko že ogenj, streha nad glavo ali kos kruha." Celjani so danes že zamenjali naravo z dvoranskimi treningi, jeseni pa vsi skupaj že pričakujemo nove dele oddaje na Planetu.

Nove ekstremne izzivi v oddaji Preživetje v divjini boste na Planetu lahko spremljali že to jesen.
Preživetje v divjini Planet TV Težko preizkušnjo so opravili z odliko in navdušili celo Červeka #video Gasilci Planet TV Voditeljica Eva Cimbola že čaka na Gasilce Planet TV Na kampiranju z družino se je za las izognil "smrti" #video
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. 
delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin