SiolNET. Planet TV Klepet ob kavi
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Klepet ob kavi

Zdaj smo na razpotju. Treba se je odločiti, kam bomo šli.

0,01

termometer

dr. Yuri Yatsko |  | Foto:

Do polovice kozarca natočimo vodo in vprašamo naključne ljudi, kako poln je kozarec. Nekateri bodo rekli, da je kozarec napol prazen, drugi, da je napol poln. Kaj je res? Verjetno oboje.

In takole bipolarno lahko označimo vsako situacijo, ki se nam zgodi. Za nekoga je svet grozen, za drugega čudovit. Dejstvo je, da realnost dojemamo drugače, čeprav živimo na istem planetu. Ta situacija s koronavirusom je razlike v dojemanju še poglobila. Pravijo, da prihajajo grozne spremembe, veliko nadzora …

Na vprašanja, kako bomo lahko ubežali svetovnemu nadzoru in živeli drugačno resničnost, kakšen bo svet po koronavirusu in kako pomembno je, da se povezujemo z enako mislečimi ljudmi, nam je tokrat odgovarjal ruski fizik Yuri Yatsko, ki pravi: "Na neki način smo izstopili iz dnevnega toka obveznosti in obremenitev … Ves čas odlašam, zdaj pa sem imel čas pogledati, kako naprej. Vsem nam je bila dana ta priložnost. Kdo sem, zakaj sem tukaj, kam grem? Do t. i. krize/pandemije smo bili v vsakodnevnih problemih, sploh nismo videli ne sebe ne svojih bližnjih. Vsi smo hiteli. Kam? Kdo ve. Usidrane so nam bile vrednote, ki niso človeške – pohlep, brezobzirnost, konkurenčnost (z lepimi besedami). Tekli smo za materialnimi stvarmi. Prej smo vsi drli v trgovine, zdaj pa ugotavljamo, da nam nič ne manjka … Če iz situacije potegnemo nekaj konstruktivnega, bo kriza pozitivna, če potegnemo slabo, pa bo taka tudi prihodnost. Kjer se nahajamo trenutno, je razpotje. Vsak se mora odločiti sam. Ravno to se trenutno dogaja. Treba se je odločiti, kam bomo šli in s kom."

AKTUALNI KLEPETOVI DOGODKI.

Oddajo Klepet ob kavi lahko spremljate vsak dan ob 9. uri na Planetu. Ponovitve so ob 19. uri na Planet PLUS in ob 8. uri na Planet 2.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin