SiolNET. Planet TV Jutro na Planetu
0,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Jutro na Planetu

"Brez transplantacije me ne bi bilo več tukaj" #video

0,07

termometer

Po številu presaditev srca gleda na število prebivalcev je Slovenija vodilna na svetu. Za številne bolnike je presaditev organa zadnja možnost, ki jim lahko reši življenje. Številni bolniki pravijo, da jim je bilo s transplantacijo podarjeno novo življenje, a tudi tu obstajajo čakalne vrste.

V oddaji Jutro na Planetu sta voditelja Suzana Kozel in Taiji Tokuhisa gostila Tio Grbič, mlado prejemnico jeter, prek videopovezave pa se jim je pridružil tudi direktor zavoda Slovenija-transplant Andrej Gadžijev.

Jutro na Planetu Planet TV Prva družinska fotografija televizijskega voditelja #foto

Tii so pri treh leti diagnosticirali avtoimunski hepatitis. "Do srednje šole je zdravljenje potekalo normalno, jemala sem vso potrebno terapijo. V srednji šoli so se začeli manjši zapleti, moja osnovna bolezen je prešla v cirozo, zato so me 1. julija uvrstili na čakalno listo za jetra. 29. aprila je bila izvedena transplantacija in zdaj živim z novimi jetri," je povedala Tia in dodala, da je bil njena operacija urgentna. "Če novih jeter ne bi bilo, tudi mene danes verjetno ne bi bilo."

Presaditev srca Novice Pomembna prelomnica v zdravstvu: prvi človek prejel prašičje srce #video

Podatka, čigava jetra je prejela, nima. "Verjetno enkrat v prihodnosti bi si (želela izvedeti, op. p.). Če to ne bi bilo mogoče, pa da bi se vsaj na neki način lahko zahvalila. Več v zgornjem videu. Celoten pogovor v oddaji Jutro na Planetu si lahko pogledate na planeteka.si.

Oddaja Jutro na Planetu je na sporedu od ponedeljka do sobote ob 7. uri na Planetu. Zamujene oddaje si lahko ogledate tudi v Planeteki.

Jutro na Planetu Ajda Mlakar Planet TV Radijski glas se vrača na televizijo #video Osebno z Valentino Plaskan Planet TV Priljubljena pogovorna oddaja odslej daljša in z novim terminom #video Poroka na prvi pogled Planet TV "Raje spijem kislino in umrem, kot da sem še kdaj z njim"
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin