SiolNET. Planet TV Gasilci
0,18

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Gasilci

S televizijskega poligona med profesionalce? #video

0,18

termometer

Še pred kratkim smo ga gledali v oddaji Gasilci, zdaj pa že pogleduje proti profesionalnim gasilcem. Mlad, a zagnan, z vizijo, kaj želi – to je Bor Gros.

Osemnajstletni Bor Gros je prostovoljni gasilec PGD Golo, z obrobja Ljubljane. Gasilec je že deset let, ob prelomnici, kot je polnoletnost, pa je začel seveda razmišljati tudi o prihodnosti. Želi si postati poklicni gasilec, veseli pa ga tudi pravo. Še pred kratkim se je boril na našem gasilskem poligonu, zdaj pa se odpira priložnost za zaposlitev med profesionalne gasilce.

Gasilci Planet TV Predstavljamo prvo društvo v oddaji Gasilci - PGD Golo #video

"Da postanem poklicni gasilec, je še vedno moja velika želja, zato že razmišljam, kdaj bi začel samo usposabljanje in kdaj bi se prijavil na razpis za delovno mesto na brigadi."  

Zaveda se, da študija in gasilske šole obenem ne bi zmogel, zato še koleba. Vse pa se je začelo že s prvo intervencijo, na kateri je zagorelo, in tako je doživel prvi ognjeni krst. Kako ga je Bor doživel, pa poslušajte v spodnjem videu.

Poti so odprte. Z Gasilske brigade Ljubljana so nam sporočili, da (načeloma) vsako leto iščejo okrepitve in da so ravno v teh dneh imeli razpis, kjer bodo izbrali več primernih kandidatov. In niso edini, Celjani prav tako kličejo k prijavi. Kakšni so pogoji, pa si lahko preberete tudi na spletni strani Poklicne gasilske enote Celje.

Pogoji za poklicnega gasilca Pogoji za poklicnega gasilca Foto: zajem zaslona

Ker bi Bor rad delo opravljal vestno, bo verjetno v prihajajočem študijskem letu končal prvi letnik študija ter nato začel usposabljanje za poklicnega gasilca, študij pa bi nadaljeval po usposabljanju. "Ves čas pa se poskušam pripravljati na usposabljanje, tako s fizičnimi treningi kot tudi z izobraževanjem glede gasilske brigade."

Bora in njegovo ekipo PGD Golo pa boste lahko v oddaji spremljali že prihodnji petek.

Oddaja Gasilci vsak petek ob 20.uri na Planetu.
Gasilci Planet TV Marko Potrč in Eva Cimbola utihnila sredi oddaje. Kako naprej? #video Gasilci Planet TV Gasilki PGD Predoslje pridobili prvo specialnost #foto Gasilci Planet TV Če bi zagorelo, bi Marko Potrč rešil tole
 Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin