SiolNET. Planet TV Gasilci
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Gasilci

Otroka s helikopterjem pripeljali na varno

0,03

termometer

Na pomoč! Helikopterski prevozi, nesreče, tehnična pomoč, požar, vse to so intervencije, zaradi katerih smo danes že poklicali na pomoč reševalce in gasilce. Številka 112 vam je vedno na voljo, pobližje pa boste delo gasilcev lahko spoznali tudi v naši oddaji Gasilci.

Gasilci Planet TV Končno! Gasilcem in drugim, ki rešujejo, 120 milijonov evrov.

Poletja je konec, ampak nesreča ne počiva. Tudi ta konec tedna smo bili priča živahni igri, ki se je končala s klicem na 112. Otroci še vedno uživajo v vodnih dejavnostih, zato je treba biti previden. Helikoptersko reševanje je nujno, ko štejejo sekunde. Vsak prevoz do najbližje bolnišnice pa je – še posebej za otroka – stresen. Enega takšnih se spominjajo tudi v PGD Šentjur.

Gasilci Planet TV PGD Šentjur: "Tudi mama je gasilka" #video

39-letni gasilec Jure Juršinič je nosilec tečaja IDA in tehnični reševalec, usposobljen pa je tudi za delo s helikopterjem. Njegovo znanje je v preteklosti že prišlo prav. Otrok v šoli se je med igro hudo poškodoval – prišlo je do poškodbe glave. Hitro so poklicali na pomoč, da so ga z helikopterjem lahko pripeljali v UKC Maribor. Gasilci so takoj odšli na kraj dogodka.

Tudi leta 2014 so pomagali pilotu. Na bližnjem travniku je želel zasilno pristati, a se mu žal ni izšlo. Strmoglavil je, a k sreči brez večjih poškodb in posledic.

Drugi del oddaje Gasilci bo na Planetu na sporedu v petek ob 20. uri. 
Gasilci Planet TV Podpoveljnik Repovš: Gasilci uživamo visok ugled Gasilci Planet TV Pokukajte v zakulisje oddaje Gasilci #foto #video Gasilci Planet TV Napeta prva epizoda Gasilcev, štela je vsaka sekunda!
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin