SiolNET. Planet TV Gasilci
0,28

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Gasilci

Gasilec Denis postavil Marka Potrča pred izziv #foto

0,28

termometer

Med karanteno nismo bili veliko športno aktivni, na preizkušnji je bilo tudi duševno zdravje ljudi, zato so se na Novi Zelandiji odločili za spletno kampanjo z imenom "25 dni, 25 sklec".

Gasilci Planet TV PGD Šentjur: "Tudi mama je gasilka" #video

Gasilec Denis Kukovič je član PGD Šentjur in tekmovalec v oddaji Gasilci. Ker ima rad izzive, je sprejel tudi tega: 25 dni, 25 sklec. Tako je podprl kampanjo, ki je ozaveščala o tem, kako pomembna sta psihološko zdravje in gibanje. Pa vi, bi zmogli?

Denis na zadnji dan izziva Denis na zadnji dan izziva Foto: Facebook

"Ja, natanko tako. Šlo je za tako imenovani izziv P. T. S. D. CHALLENGE - 25 PUSH-UPS/25 DAYS, v katerem sem nominiral nekaj znanih Slovencev (Luka Dončič, 6-Pack, stand-up Aleš Novak ...)," nam zaupa Denis. Izzval je tudi voditelja Marka Potrča, ki ga je poklical in se, kot pravi Denis, "vsekakor pridružuje ideji in jo spodbuja."

Gasilci Planet TV Marko Potrč: O joj, 'lej, prehitro sem odreagiral

Oba športnika (tako Denis kot Marko) se pregovora zdrav duh v zdravem telesu ne le zavedata, ampak tudi držita. V izzivu je poudarek na ozaveščanju o posttravmatski stresni motnji (ang. PTSD, slo. PTSM) po kateri se kampanja imenuje. Motnja pa je posledica tega, da je človek doživel hudo travmo oziroma ji je bil priča (na primer huda nesreča). Kar lahko zelo dobro razumejo gasilci, ki so že od blizu videli nesreče, opekline ter različne poškodbe.

A k sreči imajo gasilci vedno po travmatičnih intervencijah na voljo tudi psihološko pomoč oziroma zaupnika, kot mu rečejo v društvih, osebo, ki jim lahko pomaga. Kakšni novi napori tokrat čakajo gasilce na velikem ognjenem poligonu, pa ne zamudite v novi oddaji Gasilci.

Gasilci Jager

Oddaja Gasilci je na sporedu vsak petek ob 20. uri na Planetu.
Gasilci Planet TV Marko Potrč in Eva Cimbola utihnila sredi oddaje. Kako naprej? #video Gasilci Planet TV Če bi zagorelo, bi Marko Potrč rešil tole
  Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin