Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 4. 2023,
15.48

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Roger Moore James Bond

Petek, 7. 4. 2023, 15.48

1 leto

Zanimivosti iz zakulisja snemanja filma o agentu 007, ki jih še ne poznate

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Nocoj ob 22.15 si boste na Planetu lahko ogledali akcijski triler Vohun, ki me je ljubil (The Spy Who Loved Me). V vlogi Jamesa Bonda je nastopil igralec Roger Moore, ki je ta film označil za svojega najljubšega. V nadaljevanju si lahko preberete pet zanimivosti iz zakulisja nastajanja te filmske uspešnice

Roparsko gnezdo
Planet TV Ta akcijski film si boste lahko v nedeljo ogledali premierno

1. Uvodni prizor je bil načrtovan že za predhodno uspešnico o agentu 007.

Uvodni prizor filma Vohun, ki me je ljubil (The Spy Who Loved Me) prikazuje Jamesa Bonda, ki smuča proti robu pečine in nato odpre padalo, na katerem je zastava Združenega kraljestva. Gre za enega boljših prizorov v vseh filmih o agentu 007. Ideja za ta prizor je nastala že za film V službi njenega veličanstva (On Her Majesty’s Secret Service), v katerem je v glavni vlogi nastopal George Lazenby. Takrat so morali nazadnje idejo opustiti, saj še niso imeli ustrezne tehnologije in denarja za njeno uresničitev.

Uvodni prizor filma Vohun, ki me je ljubil | Foto: promocijsko gradivo Uvodni prizor filma Vohun, ki me je ljubil Foto: promocijsko gradivo

2. Produkcija tega filma je bila do takrat najdražja izmed vseh.

Mož z zlato pištolo (The Man With The Golden Gun), predhodni film o agentu 007, je prejel nekaj negativnih kritik, ki niso nakazovale svetle prihodnosti naslednjih filmov v franšizi. Ne glede na to se je režiser odločil vložiti 13,5 milijona ameriških dolarjev v produkcijo filma Vohun, ki me je ljubil (The Spy Who Loved Me), kar je bil do takrat največji strošek za produkcijo filma. Trenutno naziv najdražje produkcije pripada filmu Spectre, saj je ta znašala kar 245 milijonov ameriških dolarjev.

Katarina Mala v kvizu Milijonar
Planet TV Na vroči stol v kvizu Milijonar bo sedla Katarina Mala

3. Zlobnež, proti kateremu se v filmu bori James Bond, je med snemanjem zelo trpel.

V filmski zgodbi kot nasprotnik Jamesa Bonda nastopa velikan z jeklenimi zobmi, ostrimi kot rezilo. V vlogi je zaigral igralec Richard Kiel, ki je jeklene zobe na snemanju lahko nosil največ pol minute, saj je med nošenjem čutil močno bolečino. Na snemanju je moral njegov lik izvesti smešne grimase, kar pa je bil zaradi bolečin za igralca velik izziv.

Richard Kiel v vlogi velikana z jeklenimi zobmi | Foto: promocijsko gradivo Richard Kiel v vlogi velikana z jeklenimi zobmi Foto: promocijsko gradivo

4. Filmska ekipa ni bila zadovoljna z lokalno hrano na prizorišču snemanja.

Film Vohun, ki me je ljubil (The Spy ho Loved Me) so snemali v Egiptu. Tamkajšnja hrana filmski ekipi ni ustrezala, zato je moral vajeti v kuhinji v roke vzeti režiser Albert R. Broccoli. Sprva je naročil dostavo hrane z letalom iz Anglije, kar pa se ni izšlo po načrtu, saj so pozabili vklopiti hladilnik. Vsa hrana se je zato pokvarila in ob prihodu ni bila primerna za uživanje. Režiser je nato kupil potrebne lonce in pripeljal testenine iz Kaira. Za celotno filmsko ekipo je skuhal kosilo, ki so ga pohvalili vsi, in s tem dokazal, kaj na kulinaričnem področju pomenijo italijanske korenine.

Kolo sreče
Planet TV Neverjetno: avto je šel v roke tekmovalki, ki ... #video

5. Sprememba naslova skladbe za ta film je prekinila tradicijo.

Do takrat je vsaka filmska skladba nosila enak naslov, kot ga je imel film. S filmom Vohun, ki me je ljubil (The Spy Who Loved Me) pa se je zgodila sprememba. Skladbo za film je odpela Carly Simons, nosila pa je naslov Nobody Does It Better. S tem je bila prekinjena tradicija, se pa originalni naslov filma pojavi v besedilu pesmi.

Film Vohun, ki me je ljubil (The Spy Who Loved Me), v katerem je nastopil Roger Moore, si lahko na Planetu ogledate nocoj ob 22.15. Nocoj ob 20. uri pa ne zamudite kviza Milijonar, v katerem se bo preizkusila tudi pevka Katarina Mala.

Poroka na DRUGI pogled
Planet TV Miha Hercog med oddajo izgubljal živce #video
Poroka na prvi pogled
Planet TV Aleš spregovoril o boleči izgubi, ki ga je močno zaznamovala #video
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube. Več ekskluzivnih vsebin najdete tudi na Planeteka.si.
Ne spreglejte