Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 4. 2020,
9.31

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

1

Natisni članek

Sandra Bullock Bill Pullman

Četrtek, 2. 4. 2020, 9.31

4 leta

Srhljiv scenarij postal filmska uspešnica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

1

Ko si spal

Nocoj ob 20. uri si boste lahko na Planetu ogledali romantično komedijo z naslovom Ko si spal (While You Were Sleeping), v kateri nastopajo Sandra Bullock, Bill Pullman in Peter Gallagher. V nadaljevanju vam razkrivamo nekaj zanimivosti o filmski uspešnici, med drugim tudi, kako je nesreča v ljubezni scenarista in glavne igralke prispevala k uspehu filma.

Romantična komedija Ko si spal, ki je Sandro Bullock izstrelila med zvezde, je dosegla velik uspeh med kritiki, obenem pa imela tudi velik blagajniški zaslužek – več kot 183 milijonov ameriških dolarjev. Fred Lebov, ki je skupaj z Danielom G. Sullivanom napisal scenarij za film, je v enem izmed intervjujev delil nekaj zanimivosti in spominov o nastajanju te romantične komedije.

Srečno samski
Planet TV Oglejte si 2. del serije Srečno samski #video

1. Zgodbo je navdihnila scenaristova šala o njegovih neuspelih zmenkih v ljubezenskem življenju

Medtem ko je bil Daniel srečno poročen, je Fred iskal svojo boljšo polovico na raznih zmenkih. Ker mu sreča ni bila naklonjena, je v šali dejal: "Res sem prava zguba, še dekle v komi ne bi zdržalo z mano." To je bil povod, da sta začela pisati scenarij, ki je temeljil na tej ideji.

Sandra Bullock in Bill Pullman v prizoru iz filma Ko si spal. | Foto: Sandra Bullock in Bill Pullman v prizoru iz filma Ko si spal.

2. Originalen scenarij je bil o moškem, ki se pretvarja, da je zaročen z žensko v komi

Scenarij so najprej predlagali produkcijskemu podjetju igralke Meg Ryan v upanju, da bodo v njej vzbudili zanimanje za igranje glavne vloge. Odziv izvršnega direktorja pa ni bil takšen, kakršnega so pričakovali.

"Prvič, zakaj bi Meg Ryan sploh želela posneti film, v katerem večinoma leži v komi? In drugič, zgodba je precej srhljiva. Mislim, da moški rahlo izkoristi situacijo ranljive ženske, ko pove družini, da je njen zaročenec. Zakaj ne bi bila situacija raje obratna? Potem postane smešna." Po kratkem razmisleku sta se oba pisca scenarija strinjala z njim in spremenila scenarij, Fred pa je dodal, da je izredno pazil, da je v film dodal nekaj smešnih elementov, saj bi sicer vse skupaj res lahko izpadlo malo srhljivo.

Planet TV | Foto:

3. Glavno vlogo sta zavrnili Demi Moore in Julia Roberts

Demi Moore, ki je bila v času snemanja filma ena največjih zvezdnic Hollywooda, se je sicer zanimala za igranje Lucy, a se producentom ni uspelo uskladiti o višini pogodbe. Nato so vlogo ponudili Julii Roberts, a jo je ta zavrnila. Pozneje pa je večkrat javno izjavila, da to potezo resnično obžaluje.

4. Za Sandro Bullock so bili prepričani, da je prava izbira, takoj po prvem branju

Igralka, ki je takrat snemala film Hitrost (Speed), je sama kontaktirala studio in izrazila željo po sodelovanju in igranju glavne vloge. "Gre za zgodbo, v kateri si zelo želim igrati, saj se lahko poistovetim z osamljenostjo in pomembnostjo družine," je priznala Sandra, ki je v ravno času avdicije in nastajanja filma Ko si spal prebolevala razhod z večletnim partnerjem. 

Romantično komedijo Ko si spal si lahko na Planetu ogledate nocoj ob 20. uri!
 
Srečno samski
Planet TV Sreča mora izhajati iz vsakega posameznika
Preživetje v divjini
Planet TV Prizor, ob katerem ti zastane dih #video
Svetovni prvak s kavča
Planet TV Svetovni prvak s kavča: 12. trening #video
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte