SiolNET. Planet TV Filmi in serije
0,42

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Režiser je navdih za ta film črpal kar iz svojih sanj

0,42

termometer

Hitrost 2: Brez kontrole |  | Foto: IMDb
Foto: IMDb

Na Planetu si boste nocoj ob 22.30 lahko ogledali film Hitrost 2: Brez kontrole (Speed 2: Cruise Control). V njej se v glavni vlogi vrača Sandra Bullock, pridružila pa se ji bosta še Jason Patrick in Willem Dafoe. Film predstavlja drugi del filmske serije Hitrost, oba pa je režiral Jan de Bont. Za drugi del pa je ta navdih našel kar v svojih sanjah!

Prejšnji teden ste si na Planetu lahko ogledali film Hitrost (Speed), v katerem sta blestela Sandra Bullock in Keanu Reeves. Nocoj se v nadaljevanju Hitrost 2: Brez kontrole (Speed 2: Cruise Control) iz prvotne zasedbe vračata samo Sandra Bullock in režiser Jan de Bont. Ta je priznal, da sprva ni nameraval posneti nadaljevanja, a ga je v to prepričal splet okoliščin.

Exatlon Planet TV V Exatlonu bomo videli nekaj, kar do zdaj še nismo #video

Film Hitrost je namreč požel velik svetovni uspeh in zaslužil kar 350 milijonov ameriških dolarjev, kar je skoraj desetkrat več od proračuna, ki so ga imeli na razpolago. Medijska hiša Fox je bila zaradi tega tako zadovoljna, da je Janu de Bontu že prvi teden po izidu uspešnice zadala nalogo, naj posname nadaljevanje. Jan pa je ob tem naletel na težave, saj prvega dela ni posnel z mislijo, da bi mu lahko sledil drugi del, obenem pa niti ni menil, da obstaja možnost za to.

Exatlon Planet TV Smeh do solz: tako so v Exatlonu za nos potegnili sotekmovalca #video

Želja podjetja Fox po nadaljevanju je bila zapisana tudi v drobnem tisku pogodbe, zato režiserju ni preostalo drugega, kakor da se loti dela. Vmes je sicer prebral kar nekaj ponudb za scenarije, a ga noben ni prepričal. Neke noči pa je v sanjah kar sam prišel na idejo za film.

Exatlon Planet TV Boris: Za naše poraze je krivo to, da ... #video

Sanjal je namreč o križarki, ki trči v otok, posledice tega so predvidljivo uničujoče, prizor pa je bil tako živ, da se je Jan odločil, da bo to podlaga za njegov film Hitrost 2: Brez kontrole. "Vedno je zelo zabavno uničevati ogromne in drage stvari. To je veliko bolj zabavno, kakor uničevanje kartonastih škatel. In kaj bi lahko bilo boljše od tega, da bi luksuzna križarka s petimi zvezdicami končala sredi hotela?" je o ideji še dejal režiser.

Willem Dafoe, Jan de Bont, Sandra Bullock, Jason Patrick. | Foto: IMDb Willem Dafoe, Jan de Bont, Sandra Bullock, Jason Patrick. Foto: IMDb Z nekaj dodatki scenaristov tako filmska zgodba pripoveduje o Annie Porter (Sandra Bullock), ki je zaljubljena v umirjenega policista Alexa (Jason Patrick), za katerega misli, da preganja tatove in druge nenevarne prestopnike. Še sanja se ji ne, da je Alex član elitne policijske enote, ki lovi najnevarnejše kriminalce.

Ko Annie naposled odkrije resnico, se ji Alex odkupi z romantičnim križarjenjem po Karibih. Toda na luksuzni ladji ni časa za romantiko, saj jima načrte pokvari čustveno nestabilen računalniški genij Geiger (Willem Dafoe). Ta prevzame nadzor nad ladjo, usoda potnikov pa nato leži v Alexovih rokah.

Film Hitrost 2: Brez kontrole (Speed 2: Cruise Control) si boste na Planetu lahko ogledali nocoj ob 22.30! Pred tem pa ne zamudite ogleda zabavne oddaje Ta teden z Juretom Godlerjem, ki se bo začela ob 21.30! Še več vsebin vas čaka tudi na Planeteka.si.

Exatlon Planet TV Pri Triglavu kljub zmagi tekle solze #video Exatlon Planet TV Exatlon: Zaradi orkana so morali evakuirati ekipo iz barake #video
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin