SiolNET. Planet TV Filmi in serije
0,42

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Režiser je navdih za ta film črpal kar iz svojih sanj

0,42

termometer

Hitrost 2: Brez kontrole |  | Foto: promocijsko gradivo
Foto: promocijsko gradivo

Nocoj ob 23.20 bo na Planetu akcijski film Hitrost 2: Brez kontrole (Speed 2: Cruise Control). V glavni vlogi tudi tokrat nastopa Sandra Bullock, ob njej pa še Jason Patrick in Willem Dafoe. Celovečerec je nadaljevanje izjemno uspešnega akcionerja Hitrost, oba pa je režiral Jan de Bont.

Iz zasedbe prvega filma Hitrost (Speed) sta se vdrugi del filma vrnila samo Sandra Bullock in režiser Jan de Bont. Ta je priznal, da sprva ni nameraval posneti nadaljevanja, a ga je v to prepričal splet okoliščin.

Riba, raca, rak Planet TV Kaj takšnega se v tej kuharski oddaji še ni zgodilo #video

Film Hitrost je namreč požel velik svetovni uspeh in zaslužil kar 350 milijonov ameriških dolarjev, kar je skoraj desetkrat več od proračuna, ki so ga imeli na razpolago. Medijska hiša Fox je bila zaradi tega tako zadovoljna, da je Janu de Bontu že prvi teden po izidu uspešnice zadala nalogo, naj posname nadaljevanje. Jan pa je ob tem naletel na težave, saj prvega dela ni posnel z mislijo, da bi mu lahko sledil drugi del, obenem pa niti ni menil, da obstaja možnost za to.

Sandra Bullock | Foto: promocijsko gradivo Sandra Bullock Foto: promocijsko gradivo

Želja podjetja Fox po nadaljevanju je bila zapisana tudi v drobnem tisku pogodbe, zato režiserju ni preostalo drugega, kakor da se loti dela. Vmes je sicer prebral kar nekaj ponudb za scenarije, a ga noben ni prepričal. Neke noči pa je v sanjah kar sam prišel na idejo za film.

Zapeljivec Planet TV Na Planetu nova, vroča turška serija Zapeljivec

Sanjal je namreč o križarki, ki trči v otok, posledice tega so predvidljivo uničujoče, prizor pa je bil tako živ, da se je Jan odločil, da bo to podlaga za njegov film Hitrost 2: Brez kontrole. "Vedno je zelo zabavno uničevati ogromne in drage stvari. To je veliko bolj zabavno, kakor uničevanje kartonastih škatel. In kaj bi lahko bilo boljše od tega, da bi luksuzna križarka s petimi zvezdicami končala sredi hotela?" je o ideji še dejal režiser.

Hitrost 2 | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

Z nekaj dodatki scenaristov tako filmska zgodba pripoveduje o Annie Porter (Sandra Bullock), ki je zaljubljena v umirjenega policista Alexa (Jason Patrick), za katerega misli, da preganja tatove in druge nenevarne prestopnike. Še sanja se ji ne, da je Alex član elitne policijske enote, ki lovi najnevarnejše kriminalce.

Ko Annie naposled odkrije resnico, se ji Alex odkupi z romantičnim križarjenjem po Karibih. Toda na luksuzni ladji ni časa za romantiko, saj jima načrte pokvari čustveno nestabilen računalniški genij Geiger (Willem Dafoe). Ta prevzame nadzor nad ladjo, usoda potnikov pa nato leži v Alexovih rokah.

Film Hitrost 2: Brez kontrole (Speed 2: Cruise Control) boste na Planetu ogledali nocoj ob 23.20. Pred tem pa ne zamudite zabavne kuharske pustolovščine Riba, raca, rak in kriminalne serije Skrivnosti Brokenwooda.

Riba, raca, rak Planet TV Tinkara Kovač nejevoljno: To ni bila dobra 'fora'! #video Jutro na Planetu Planet TV Pevka Alya pričakuje novega družinskega člana #video
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.

 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin