Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 1. 2023,
8.00

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Roger Moore James Bond

Četrtek, 19. 1. 2023, 8.00

1 leto, 3 mesece

Tako so nejevoljni menihi oteževali snemanje Bondovega filma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
James Bond, Roger Moore

Nocoj ob 22. uri si boste na Planetu lahko ogledali film o tajnem agentu 007, ki nosi naslov Samo za tvoje oči (For Your Eyes Only). V glavni vlogi bo nastopil igralec Roger Moore. V nadaljevanju razkrivamo štiri zanimivosti o tej filmski uspešnici, ki jih zagotovo še ne poznate.

Filmska zgodba ne temelji na samo eni knjigi o Jamesu Bondu.

Četudi naslov filma ostaja isti kot pri romanu Iana Fleminga, ki je običajno podlaga za filme o agentu 007, sta tokrat v filmu združena kar dva romana. Eden izmed filmskih prizorov, v katerem James Bond raziskuje umor in ob tem spozna hčerko žrtve, ki išče maščevanje, je namreč izvzeta iz drugega romana, ta nosi izvirni naslov Risico. Prav tako pa je eden izmed prizorov, v katerih nastopata Bond in njegovo dekle, izvzet iz romana Živi in pusti umreti (Live and Let Die).

gokce bahadir
Planet TV Zvezdnica dosegla edinstven uspeh!

Glavnemu igralcu je bilo nelagodno zaradi starostne razlike.

Glavni igralec Roger Moore je bil med snemanjem tega filma star 53 let. Za igranje vloga Jamesa Bonda načeloma še ni bil prestar, ampak vseeno ga je motila starostna razlika z igralko Carole Bouquet, ki je nastopila v vlogi Bondovega dekleta. Carole je bila namreč 30 let mlajša od njega, zato se je ob snemanju romantičnih prizorov z njo počutil malce nelagodno.

Roger Moore in Carole Bouquet v prizoru iz filma Samo za tvoje oči. | Foto: Roger Moore in Carole Bouquet v prizoru iz filma Samo za tvoje oči.

S tem filmom si je eden izmed prihodnjih agentov 007 rezerviral glavno vlogo.

V filmu Samo za tvoje oči (For Your Eyes Only) nastopa tudi igralka Cassandra Harris. Igralka je nastopila v vlogi ženske, ki jo Bond zapelje, da s tem od nje pridobi informacije. Cassandra je bila takrat žena igralca Piercea Brosnana. Poskrbela je, da je spoznal režiserja filma Alberta R. Broccolija in njegovo hčerko Barbaro. Pierce je nanjo naredil tako dober vtis, da ga je imela v mislih kot kandidata za naslednjega glavnega igralca filmov o Jamesu Bondu. Tako je igralec v prihodnosti dobil vlogo za film Zlato oko (GoldenEye).

John Nettles
Planet TV Zvezdnik iskreno: Še tako grdo barabo, kot sem jaz, je znal narediti lepega!

Snemanje so oteževali menihi.

Snemanje filma je potekalo tudi v Meteori. Tam nekateri menihi niso bili najbolj zadovoljni s tem, da se snemanje dogaja v njihovem samostanu. Na srečo produkcijske ekipe pa menihi niso bili lastniki zunanje okolice samostana. Ta naziv je pripadal enemu od škofov, ki je produkcijski ekipi snemanje tam z veseljem odobril. Vseeno pa so nezadovoljni menihi še vedno poskušali (vsaj) otežiti snemanje, saj so svoja oprana oblačila izobešali čez okna in tako poskušali pokvariti prizorišče prizorov.

Film Samo za tvoje oči (For Your Eyes Only), v katerem bo v glavni vlogi nastopil Roger Moore, si lahko na Planetu ogledate nocoj ob 22.00. Pred tem pa si lahko ogledate še epizodo priljubljene serije Umori na podeželju (Midsomer Murders), ki se bo pričela ob 20.00.

Gokce Bahadir
Planet TV Igralko so po krivem obtožili tega ...
Milijonar
Planet TV Še en odličen dosežek v Milijonarju, a tudi tokrat z manjšo napako #video
Jutro na Planetu
Planet TV Nekoč je osvajal dekleta, danes je prvič odprl vrata skupnega doma s svojim Aljažem #video
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube. Več ekskluzivnih vsebin najdete tudi na Planeteka.si.
Ne spreglejte