SiolNET. Planet TV Filmi in serije
1,87

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Besa

Sebastian Cavazza: Največji izziv pri vlogi je bil albanski jezik

1,87

termometer

Že nocoj ob 20. uri bo prvič na sporedu vrhunska kriminalna serija Besa, ki je nastala v koprodukciji Planet TV, eno vidnejših vlog v seriji pa je odigral Sebastian Cavazza. Tematika serije je sodobna, a v samem bistvu nosi sporočilo o tradicionalni albanski zavezi, ki je vredna več kot marsikateri podpis pogodbe dandanes, nam je povedal Sebastian.

Kaj vse ste pripravljeni storiti, da bi zaščitili svojo družino? To vprašanje zastavlja temačna kriminalna serija Besa, ki je nastala v koprodukciji Planet TV in bo premierno na sporedu v četrtek, 21. marca, ob 20. uri.

Zgodba sledi družinskemu očetu Urošu Periću (Raša Bukvić), ki je na službeni poti v Črni gori udeležen v prometni nesreči. Dekle, ki je nesrečo povzročilo, izgubi življenje. Stvari se začnejo zapletati, ko se Uroš zbudi v bolnišnici in izve, da je dekle hčerka največjega balkanskega narko šefa Dardana Beriše (Arben Bajraktaraj), ki Urošu obljubi maščevanje, če zanj ne ubije pet ljudi.

Sebastian Cavazza kot poslovnež s kriminalno preteklostjo Agim Sokolji | Foto: Sebastian Cavazza kot poslovnež s kriminalno preteklostjo Agim Sokolji

V Besi igra približno 200 igralcev iz kar desetih držav, tudi iz Slovenije. Vidnejšo vlogo je namreč odigral Sebastian Cavazza, v seriji nastopita tudi Jure Ivanušič in Boris Kobal.

"Snemanje Bese mi je bilo v velik izziv," je povedal Sebastian, ki je moral v seriji govoriti tudi albansko. "Po opravljeni avdiciji sta me poklicala producentka Tea Korolija in režiser Dušan Lazarević, ter mi ponudila vlogo Agima Sokoljija. Agim je poslovnež s kriminalno preteklostjo, Albanec, ki živi v Ženevi in si je s poslovnimi prijemi pokoril celotno Evropo. Največji izziv pri vlogi je bil vsekakor albanski jezik, tu sta mi bili v veliko pomoč lektorica Mirlinda Rexhepi in soigralka Gresa Pallaska, ki v Besi igra mojo sestro."

Sodobna serija s sporočilom o tradicionalni zavezi

Pri ustvarjanju produkcijsko dovršene serije so sodelovali priznani svetovni in domači scenaristi, med njimi tudi Tony Jordan (Hustle, Life on Mars), snemanje pa je potekalo na kar 25 prizoriščih. "Gre za res velik projekt, dvanajst epizod je posnetih v žanru novodobnih kriminalk, ki se zadnja leta snemajo po vsem svetu," je še povedal Sebastian Cavazza in dodal: "Tematika serije je sodobna, čeprav v samem bistvu nosi tudi sporočilo o besi – tradicionalni albanski zavezi, ki jo posameznik sklene z dano besedo in je vredna več kot vse podpisane pogodbe, ki jih dandanes na vsakem koraku kršijo razni poslovni baroni in tajkuni."

Raša Bukvić igra družinskega očeta, ki se po nesrečnem spletu naključij zaplete z albansko mafijo | Foto: Raša Bukvić igra družinskega očeta, ki se po nesrečnem spletu naključij zaplete z albansko mafijo

Glavne vloge v Besi so sicer odigrali Radivoje Raša Bukvić, Miloš Timotijević, ki se ga spomnimo tudi iz serije Sence nad Balkanom, kjer je igral tožilca Vojina Djukića, in Arben Bajraktaraj. Tako Rašo kot Arbena smo lahko opazili tudi v mnogih hollywoodskih uspešnicah, oba sta na primer igrala v kriminalki Ugrabljena, Radivoje ima za seboj tudi vloge v filmih Largo Winch, Coco Chanel & Igor Stravinsky, Umri pokončno: Dober dan za smrt, v prihajajočem filmu Luminous pa bo zaigral Nikolo Teslo.

Premierni del napete zgodbe si lahko ogledate že nocoj ob 20.00 na Planetu. Serija bo na sporedu vsak četrtek ob 20. uri.
Besa Planet TV Sebastian Cavazza v novi vrhunski kriminalni seriji Besa Planet TV Albanskega jezika se je moral naučiti v samo nekaj mesecih #foto Planet TV Planet TV Kdo je ta lepotica iz serije Besa? #foto
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin