Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 3. 2019,
11.06

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,11

2

Natisni članek

Besa Planet TV Sebastian Cavazza

Četrtek, 14. 3. 2019, 11.06

5 let

Vrhunska serija Besa je nastala v koprodukciji Planet TV

Sebastian Cavazza v novi vrhunski kriminalni seriji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,11

2

Na Planetu lahko spremljate izvirno dramsko serijo Besa, ki nadaljuje uspehe odličnih televizijskih produkcij z balkanskega področja. Besa prinaša napeto kriminalno zgodbo, ki je nastala v koprodukciji Planet TV, eno vidnejših vlog v seriji pa je odigral Sebastian Cavazza. Serija je na sporedu vsak petek ob 23.10, ponovitev pa v nedeljo ob 22. uri.

Kaj vse ste pripravljeni storiti, da bi zaščitili svojo družino? To vprašanje zastavlja serija Besa, ki je nastala v koprodukciji Planet TV in jo lahko spremljate vsak PETEK ob 23.10.

V Besi, ki jo primerjajo s serijama Ozark in Gomora, igra približno 200 igralcev iz prostora nekdanje Jugoslavije, pa tudi iz Albanije, Velike Britanije in Francije. Vidnejšo vlogo v Besi je odigral Sebastian Cavazza, v seriji nastopata tudi Jure Ivanušič in Boris Kobal. Glavne vloge so sicer odigrali Radivoje Bukvić, Miloš Timotijević in Arben Bajraktaraj.

Radivoje Bukvić igra Uroša Perića, družinskega očeta iz Beograda, ki je na službeni poti v Črni gori udeležen v prometni nesreči. | Foto: Radivoje Bukvić igra Uroša Perića, družinskega očeta iz Beograda, ki je na službeni poti v Črni gori udeležen v prometni nesreči.

Radivoje Bukvić igra Uroša Perić, družinskega očeta iz Beograda, ki je na službeni poti v Črni gori udeležen v prometni nesreči. Dekle, ki je nesrečo povzročilo, izgubi življenje. Stvari se začnejo zapletati, ko se Uroš zbudi v bolnišnici in izve, da je dekle hčerka največjega balkanskega narko šefa Dardana Beriše (Arben Bajraktaraj), ki Urošu obljubi maščevanje, če zanj ne ubije pet ljudi. Pet umorov, ki bo rešilo življenja njegove petčlanske družine.

Uroš je postavljen pred preizkušnjo, kaj vse je pripravljen storiti, da bi zaščitil svojo družino. Na tej poti ga poleg Dardanove sence, ki neprestano visi nad njim, preganja še inšpektor Interpola Petrit Koci (Miloš Timotijević), ki bi Dardanu Beriši iz svojih razlogov rad prekrižal pot. V napeti seriji iz epizode v epizodo spremljamo glavne junake, kako se na različne načine spopadajo z lastnimi odločitvami in kako se njihove poti prekrižajo le za bežen trenutek, vendar to za vedno spremeni tok njihovih življenj.

Arben Bajraktaraj je Dardan Beriša, največji balkanski narko šef, čigar hčerka umre v prometni nesreči. | Foto: Arben Bajraktaraj je Dardan Beriša, največji balkanski narko šef, čigar hčerka umre v prometni nesreči.

Sebastian Cavazza je v Besi upodobil Agima, kontroverznega in brezkompromisnega albanskega poslovneža iz Švice, šefa kriminalnega klana Sokolji, ki deluje po vsej Evropi, hkrati pa je tudi brat Dardanove žene Teute (Gresa Pallaska). Poroka naj bi prinesla mir in sodelovanje med dvema klanoma, a Agima želja po nadvladi sili v tekmovanje s svojim zetom ...

Besa v Albaniji pomeni obljubo, ki jo je potrebno držati - tudi za ceno življenja. Najpogosteje jo povezujejo s krvnim maščevanjem, kar je vsekakor primerna podlaga za napeto in razburljivo serijo.

Serijo, ki obsega 12 delov, so snemali več kot 120 dni na lokacijah po vsem Balkanu, poleg odlične zgodbe, ob kateri zadržujemo dih, pa jo odlikujejo tudi najvišji produkcijski standardi.

Sebastian Cavazza je surovi in brezkompromisni albanski poslovnež iz Švice, ki tekmuje s svojim zetom Dardanom Berišo. | Foto: Sebastian Cavazza je surovi in brezkompromisni albanski poslovnež iz Švice, ki tekmuje s svojim zetom Dardanom Berišo.

Pri ustvarjanju Bese so sodelovali priznani svetovni in domači scenaristi, med njimi tudi Tony Jordan (Hustle, Life on Mars), ki je ob tem povedal: "Lepo je videti, da z Balkana prihajajo tako izvirne dramske serije, kot so tudi tiste, ki se predvajajo po vsem svetu in hkrati predstavljajo univerzalne zgodbe, s katerimi se lahko vsi poistovetimo." Režijo je prevzel Dušan Lazarević (Death in Paradise, Misfits).

Besa je na sporedu vsak PETEK ob 23.10, ponovitev pa lahko ujamete v nedeljo ob 22. uri.
 
Besa
Planet TV Glavni igralec Bese bo upodobil Nikolo Teslo
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.

 

 

Ne spreglejte