SiolNET. Planet TV Filmi in Serije
0,65

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pet zanimivosti o trilerju z Redfordom in Pittom #foto

0,65

termometer

Nocoj ob 22.40 vas na Planetu čaka triler Vohunske spletke (Spy Game), v katerem sta moči združila zvezdnika Robert Redford in Brad Pitt. Film, ki ima na spletni strani IMDb visoko oceno 7,1, je poln zanimivih dejstev.

1. Preden smo v vlogi nepozabnega Jasona Bourna lahko gledali Matta Damona, so ustvarjalci filma vlogo ponudili Bradu Pittu, a jo je ta zavrnil, da bi lahko zaigral v filmu skupaj z Robertom Redfordom, s katerim sta dobra prijatelja. Tudi Redford je povedal, da je bilo za film vsekakor dobro, da sta se s Pittom poznala od prej.

Vohunske spletke Planet TV Vrhunski triler z Robertom Redfordom in Bradom Pittom

2. Režiser filma Tony Scott je film posvetil svoji pokojni mami. Podobno je s filmom Sestreljeni črni jastreb (2001) storil njegov brat, prav tako priznan režiser Ridley Scott.

3. Režiser Tony Scott je priznal, da je pri delu z Robertom Redfordom kar malce živčen, to pa zato, ker je Redford tudi sam zelo uspešen režiser in ga Scott zelo ceni. Dejal je celo, da je Redfordov film Kviz iz leta 1994 eden njegovih najljubših filmov.

Brad Pitt v filmu Vohunske spletke (Spy Game) Brad Pitt v filmu Vohunske spletke (Spy Game)

4. Najprej je bilo mišljeno, da bi del filma posneli tudi v Izraelu, a so zaradi nenadne zaostritve izraelsko-palestinskega spora septembra in oktobra leta 2000 ter zahtev zavarovalnic igralcev, da se prizorišče snemanja premakne drugam, snemanje prestavili v Maroko.

5. Za potrebe snemanja filma so v Maroku morali razstreliti stavbo, ustvarjalci pa so imeli kar precej težav pri pridobivanju dovoljenja , da bi jo lahko pognali v zrak. V zadnjem trenutku je režiser uporabil svoja poznanstva in s pomočjo maroške kraljeve družine odkupil stavbo, ki so jo nato razstrelili. Ustvarjalci filma so povedali še, da je bilo v Casablanci tudi sicer precej nevarno. Skoraj naj ne bi minil dan, da se v bližini snemalnega prizorišča ne bi zgodil kakšen nasilen incident.

Vohunske spletke (Spy Game) bodo na Planetu v nedeljo, 24. novembra, ob 20. uri. Ponovitev bo v ponedeljek ob 22.40.
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.
  Tajni agenti Planet TV Film, ki bi bil za "Jona Snowa" skoraj usoden Pri Črnem Petru Planet TV Alya: Najraje imam jutra, saj takrat lahko slišim svoje misli #intervju Planet TV Planet TV Argentinca sta se pomerila v poznavanju Slovenije #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin