SiolNET. Planet TV Filmi in serije
0,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Film

Zanimivosti o eni najboljših komedij vseh časov #foto

0,12

termometer

V nedeljo ob 21.20 bo na Planetu kultna komedija Očka v krilu z legendarnim Robinom Wiliamsom. Film je bil nagrajen tako z oskarjem kot zlatim globusom, med snemanjem pa se je pripetilo kar nekaj nenačrtovanih pripetljajov. Predstavljamo vam nekaj zanimivosti, ki jih zagotovo niste vedeli o tem kultnem filmu s pokojnim igralcem Robinom Williamsom v glavni vlogi.

1. Za zahtevno masko glavnega lika, gospe Doubtfire, so skrbeli kar trije maskerji, ki so prejeli prestižno filmsko nagrado oskar. Ličenje gospe Doubtfire je trajalo približno štiri ure in pol dnevno.

film 2. Po tragični smrti Robina Williamsa leta 2014 je hiša v filmu postala turistična atrakcija.

3. Obstaja več različic filma, saj je Robin Williams veliko improviziral, zato je bilo film težko zložiti po prvotnem scenariju. Chris Columbus je to primerjal z montažo dokumentarca. Veliko materiala je bilo tudi tonsko neuporabnega, saj tonski mojstri med improvizacijo igralcu preprosto niso mogli slediti.

film

4. Ko v filmu Sally Field popije svojo kavo s smetano, ji ta pusti brčice, ki niso bile načrtovane. Soigralec Pierce Brosnan ji zato v naslednjem prizoru namigne, naj se obriše okoli ust, prizor pa so pustili tudi v filmu.

5.  Robin Williams naj bi se pred začetkom snemanja filma odločil preizkusiti verodostojnost svojega lika. Kot gospa Doubtfire se je odpravil v trgovino za odrasle in opravil nakup. Preizkus je prestal, ne da bi kdo podvomil o njegovem spolu.

film

6. Med kandidati za glavno vlogo Daniela Hillarda oz. gospe Doubtfire so bili tudi Mel Gibson, Harrison Ford,Tom Hanks, Dennis Quaid, John Travolta, David Hasselhoff, Richard Gere, Robert De Niro, Dustin Hoffman in Rowan Atkinson.

Robin Williams je s filmom Očka v krilu ustvaril enega od svojih najbolj nepozabnih likov, film pa si lahko ogledate nocoj ob 21.30 na Planetu.
  Iščeš pravo ljubezen Planet TV Iščete pravo ljubezen? Prijavite se! V iskanju pravice Planet TV Nova sezona serije V iskanju pravice z novim glavnim igralcem Izgubljena čast Planet TV Turški zvezdnik: Pozornost oboževalk mi godi
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin