SiolNET. Planet TV Filmi in serije
2,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Indijska konoplja

Kako prepoznamo vožnjo pod vplivom marihuane?

2,14

termometer

weed

Dokumentarna serija Indijska konoplja iz oddaje v oddajo ponuja nove vpoglede v življenje z marihuano iz različnih vidikov. Tokrat se poda na pot zakona in skupaj s policisti tipa zakone o vožnji pod vplivom substanc - konkretno, marihuane. 

Zakon kriminalizira vsakega, ki pod vplivom substanc vozi avtomobil, ne glede na to, ali gre za pacienta, ki uporablja medicinsko marihuano in jo mora jemati, ali pa jo uporablja rekreativno. Krishna Andavolu se je tokrat spraševal, kako se človek v takem primeru zagovarja, saj ni konkretnega testa, ki bi določal, ali je zaradi uporabe marihuane nesposoben za vožnjo ali ne. 

Obišče odvetnika, ki zagovarja svojo stranko Grega, ki je uporabnik medicinske marihuane. Zakon, ki ni napisan glede na znanstvene dokaze, ampak sprejet kot nekakšno poljubno pravilo, pravi, da sme imeti človek pet nanogramov THC na mililiter krvi. 

Težava pa se pri tem pojavi, ker marihuana lahko v krvi ostane še 30 dni. Krvni test pokaže aktivni odmerek THC, vendar je pri rednih kadilcih (pacientih) aktivni odmerek v krvi prisoten še dolgo časa po streznitvi. Še eno dejstvo je, in sicer da marihuana na vsakega vpliva drugače, zato je nemogoče določiti splošno mejo pri petih nanogramih. Poleg tega pa so standardni terenski testi za ugotavljanje stopnje nesposobnosti za vožnjo narejeni glede na stopnjo alkoholiziranosti, ki nima enakih učinkov na telo kot marihuana. 

Upoštevajoč vsa dejstva in dokaze ter pravila, se je Krishna podal na lov po odgovorih na vprašanja, zakaj ta zakon še obstaja, kaj naj naredijo pacienti, ki so redni uporabniki in hkrati vozniki, poleg vsega pa je šel tudi sam preverit svoje sposobnosti pri vožnji pod vplivom substanc. 

Vse to v današnjem delu Indijske konoplje ob polnoči na Planetu. 
weed Planet TV Krščanstvo s kanabisom weed Planet TV Tihotapska pot trave

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin