Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 8. 2023,
8.00

Osveženo pred

8 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Meryl Streep Julia Roberts

Sobota, 5. 8. 2023, 8.00

8 mesecev, 4 tedne

Igralka o davljenju svoje vzornice: Ni kaj, to je bilo treba storiti ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Na Planetu si boste nocoj ob 22.30 lahko ogledali črno komedijo Avgust v okrožju Osage (August: Osage County), v kateri sta v glavnih vlogah poleg Dermota Mulroneyja zaigrali tudi Julia Roberts in Meryl Streep. Za igralki je bilo to njuno prvo sodelovanje na velikem platnu, Julia Roberts pa je spregovorila o tem, kakšni občutki so jo ob tem prevevali.

Črna komedija Avgust v okrožju Osage z Meryl Streep, Julio Roberts in Dermotom Mulroneyjem v glavnih vlogah sledi življenju pokončnih žensk iz družine Weston, katerih poti so se razšle.

Hiša ljubezni
Planet TV Bodo s pomočjo tega eksperimenta vendarle našli pravo ljubezen?

Družinska kriza jih vrne v Oklahomo in v dom, v katerem so odrasle, pa tudi k ženski, ki jih je vzgojila – ne ravno najbolj sposobni materi. Film je nastal na podlagi istoimenske s Pulitzerjevo nagrado nagrajene drame Tracyja Lettsa, Meryl Streep in Julia Roberts pa sta se za svoji upodobitvi potegovali za oskarja za glavno in stransko vlogo.

August: Osage County | Foto: promocijsko gradivo Foto: promocijsko gradivo

Julia Roberts ima sicer skupno štiri nominacije za nagrado oskar, enega pa je tudi osvojila. Na drugi strani je njena soigralka Meryl Streep za to nagrado prejela že 21 nominacij, dejansko pa je osvojila kar tri. V filmu je Julia prvič sodelovala z Meryl, priznala pa je, da je bila v njeni bližini pod velikim pritiskom, saj gre za pomembno ime v filmski industriji. Obenem pa tudi njuno sodelovanje ni bilo takšno, kot je Julia pričakovala.

Kolo sreče
Planet TV Poglejte, kdo jeseni prihaja v Kolo sreče #video

"Dolga leta sem čakala na to, da bi lahko delala z njo, vsa ta leta pa si definitivno nisem predstavljala, da bo najino sodelovanje videti tako. Mislila sem, da bova nekje skupaj pili čaj, govorili s čudovitimi naglasi in bili pri tem videti zelo šik. Namesto tega sem se v njeni družbi ves čas potila, nositi pa sem morala vložek za povečanje zadnjice. V mojih sanjah ni bilo tako."

August: Osage County | Foto: promocijsko gradivo Foto: promocijsko gradivo

Meryl in Julia se namreč v kar nekaj prizorih filma znajdeta na nasprotnih bregovih in sta vse prej kot dobri prijateljici. V osrednjem prizoru filma, ko so vsi zbrani na večerji, Julia poskuša Meryl celo zadušiti.

Planet TV
Planet TV Spet bomo kuhali, tokrat na deželi #video

Na vprašanje, ali je Julia o delu z Meryl Streep sanjala tudi o čem takem, je v smehu odgovorila: "Ona gotovo ni tista, o kateri sanjam, da bi jo zadušila!" nato pa resno dodala: "Rada jo imam in ta prizor mi je bilo zelo težko posneti. Tudi ko smo končali, sem se počutila slabo. Ampak ni kaj, to je bilo treba storiti."

Črno komedijo Avgust v okrožju Osage (August: Osage County) si boste na Planetu lahko ogledali nocoj ob 22.30! Pred tem vas na Planetu čaka odlična drama Pozabljeni (Time Out Of Mind), v kateri blesti Richard Gere.

GAME4UKRAINE
Planet TV Dobrodelni nogometni spektakel GAME4UKRAINE s prenosom na Planet 2
Moj dragi zmore
Planet TV Legendarni šov Moj dragi zmore se vrača na male ekrane
Prenova doma
Planet TV Izjemna prenova doma, ki marsikomu privabi solze na lice

 

Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte