Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 8. 2020,
11.11

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

1

Natisni članek

Planet TV Christopher Plummer

Torek, 11. 8. 2020, 11.11

3 leta, 8 mesecev

Bil je besen, ker mu niso pustili peti v filmu Moje pesmi, moje sanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

1

Začetniki

Legendarni igralec Christopher Plummer nas je očaral v številnih vlogah, a skoraj vsi oboževalci ga še vedno sprašujejo le o muzikalu Moje pesmi, moje sanje. Njemu je bila medtem bolj všeč vloga v filmu Začetniki (Beginners), ki mu je prinesel oskarja in si ga lahko na Planetu ogledate v torek, 11. avgusta, ob 20. uri na Planet PLUS.

Danes 90-letni igralec Christopher Plummer ima za seboj resnično bogato kariero in neprecenljive izkušnje. Zaigral je v več kot 180 filmskih in televizijskih vlogah, med katerimi skoraj neupravičeno najbolj izpostavljajo Moje pesmi, moje sanje (The Sound of Music), in je eden od redkih igralcev ter edini kanadski, ki ima "trojno krono igralstva", kakor pravijo šopku nagrad, ki ga sestavljajo filmski oskar, televizijski emmy in gledališki tony.

Christopher Plummer in Ewan McGregor kot oče in sin v Začetnikih | Foto: Christopher Plummer in Ewan McGregor kot oče in sin v Začetnikih

Najstarejši oskarjevec

Oskarja so mu prinesli prav Začetniki (Begginers), komična drama, ki si jo lahko v torek ob 20. uri ogledate na Planet PLUS. Christopher je oskarja prevzel pri 82 letih in postal najstarejši nagrajeni igralec, pri 88 letih pa je bil znova nominiran za vlogo v filmu Ves denar sveta (All the Money in the World) in postal še najstarejši nominiranec v igralski kategoriji. V kriminalki je pravzaprav zamenjal Kevina Spaceyja, ki ga je režiser Ridley Scott zaradi obtožb o spolnem nadlegovanju dobesedno izrezal iz filma.

"Najprej sem bil zaskrbljen, ali si mi bo uspelo zapomniti celotno besedilo, saj nisem imel prav nobenega časa za pripravo, le dan ali dva, preden sem prišel na snemanje. Ko sem videl, da bo šlo, sem si oddahnil. Snemanje je bilo sproščeno zaradi Ridleyja, ki mi je poskušal vse skupaj čim bolj olajšati, za kar sem zelo hvaležen. A očitno tudi rad tvega," je za britanski The Guardian povedal Plummer. Tveganje se je na koncu izplačalo tudi za Plummerja, saj je bil poleg oskarja nominiran tudi za bafto in zlati globus.

Goran Višnjić v Začetnikih igra mlajšega ljubimca Christopherjevega lika | Foto: Goran Višnjić v Začetnikih igra mlajšega ljubimca Christopherjevega lika

Besen, ker mu niso pustili peti

A oboževalci igralca še vedno največkrat sprašujejo o muzikalu Moje pesmi, moje sanje, ki ga je posnel pred več kot pol stoletja, leta 1965. "Včasih me je to spravljalo ob živce, a sem se s tem sprijaznil," je povedal in dodal, da ima čas to čudovito sposobnost, da zajedljivost spremeni v mehki cinizem.

"Hvaležen sem za ta film in za Roberta Wisa, ki je velik režiser in džentelmen, pa tudi za Julie Andrews, ki je odlična prijateljica. Takrat sem moral biti kar zoprn sodelavec, saj sem bil besen, ker mi niso pustili peti. Tako dolgo sem vadil, a takrat so muzikale posneli tako, da so pripeljali šolan glas, ki je potem posnel pesmi," je v smehu povedal igralec.

Začetniki | Foto:

Vloga v Začetnikih je ena od njegovih najljubših

Dandanes je Plummer na snemanjih veliko bolj sproščen, kar prinesejo tudi izkušnje in dejstvo, da v svojem delu resnično uživa. Še posebno dobro je razpoložen, ko lahko igra like, kot je Hal v komični drami Začetniki. Hal je bolni oče, ki je vse do ženine smrti skrival, da je v resnici homoseksualec, kar prizna tudi svojemu zmedenemu sinu (Ewan McGregor). Igralec je bil navdušen, da mu je režiser Mike Mills pustil odprte roke pri oblikovanju lika. "To je ena od mojih najljubših filmskih vlog, med snemanjem sem se zelo zabaval," je zatrdil.

Odlično komično dramo Začetniki lahko na Planet PLUS ujamete v torek ob 20. uri.
Poštar Peška
Planet TV Humorist med dopustom izmučil sodelavca #foto
Gasilci
Planet TV Eva Cimbola iskreno: "Tega me je resnično strah!"
Planet TV Takšni izzivi čakajo tekmovalce v novi sezoni Preživetja v divjini #foto
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte