Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 10. 2018,
14.00

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

Planet TV Dragi sosedje

Petek, 26. 10. 2018, 14.00

5 let, 5 mesecev

Dragi sosedje

Derbi med Mariborom in Olimpijo: Za koga bodo navijali Dragi sosedje? #intervju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
Dragi sosedje

V soboto se bosta na največjem slovenskem nogometnem derbiju, ki ga boste od 16.20 dalje lahko spremljali na Planetu, pomerila Maribor in Olimpija. In kakšen rezultat štajersko-ljubljanskega derbija napovedujeta Marko Miladinovič in Nenad Nešo Tokalič, ki v seriji Dragi sosedje igrata vlogi velikih nogometnih navdušencev Mojmirja in Andreja?

Humoristično serijo Dragi sosedje lahko spremljate na Planetu od ponedeljka do petka ob 18.30.

V seriji Dragi sosedje sta vajina lika Mojmir in Andrej strastna nogometna navdušenca. Kako pa je s tem v resničnem življenju? Je nogomet vajina strast ali to mesto pripada kakšnemu drugemu športu?

Marko: Najraje spremljam tenis, šele nato pride na vrsto nogomet. Sem pa vesel, da se je Olimpija v zadnjih letih vrnila v vrh slovenskega klubskega nogometa in da smo lahko spet malce nervozni, ko potekajo boji za državnega prvaka.

Nešo: Tudi jaz priznam, da nogomet ni ravno moja največja strast, vseeno pa rad pogledam kakšno zanimivo tekmo.

Nenad Nešo Tokalić in Marko Miladinović. | Foto: Nenad Nešo Tokalić in Marko Miladinović. V Prvi ligi Telekom Slovenije bo vse v znamenju sobotnega derbija med vodilnim Mariborom in aktualnim prvakom Olimpijo iz Ljubljane. Za katero ekipo bosta navijala?

Marko: Seveda navijam za Olimpijo, vendar brez patetične privrženosti. Ne bom si ravno rezal žil, če Olimpija ne zmaga. (smeh)

Nešo: Prav goreče ne bom navijal za nobeno ekipo, ker nogometa ne spremljam preveč podrobno.

Pa sta že obiskala kakšen večni derbi med Olimpijo in Mariborom? Kako pogosto sicer hodita na nogometne tekme?

Marko: Na derbiju še nisem bil, ko pa bo naslednji derbi v Ljubljani, se zna zgoditi, da se odpravim v Stožice in si ogledam eno od teh znamenitih tekem. (smeh) Nogometne tekme si sicer raje ogledam po televiziji.

Nešo: Tudi jaz še nisem bil na derbiju in priznam, da niti nimam neke posebne želje. Običajno spremljam le velika tekmovanja, evropsko in svetovno prvenstvo ter zaključne boje v ligi prvakov.

Andrej (Nenad Nešo Tokalić) uči Borisa (Jernej Kogovšek) nogometnih veščin. | Foto: Andrej (Nenad Nešo Tokalić) uči Borisa (Jernej Kogovšek) nogometnih veščin.

Sta boljša nogometaša vidva ali vajina lika iz serije Dragi sosedje? Kakšni so vajini največji nogometni dosežki?

Marko: (smeh) Nekaj mesecev sem treniral nogomet pri Olimpiji, a sem prekinil, ker sem se stepel na treningu in mi je bilo nerodno vrniti se. Ali pa sem se samo bal posledic. (smeh) Sicer pa sem bil zaprisežen košarki. Slovanu! Mojmir pa … No, on ima dve levi nogi. (smeh)

Nešo: Tudi jaz mislim, da sem boljši nogometaš od Andreja, čeprav se ne morem ravno pohvaliti s kakšnimi odmevnimi nogometnimi dosežki. (smeh)

Kaj pa, če bi se ena na ena v nogometu pomerila Marko in Nešo?

Marko: Midva si veliko groziva, kdo je v kakšnem športu boljši, se pa bolj redko spoprimeva. No, za zdaj sva se preizkusila samo v namiznem tenisu. Tu sem ga nadigral, v nogometu pa mislim, da ne bi imel nikakršnih možnosti. Mogoče v namiznem nogometu … Kdo bi vedel?

Nešo: Jaz bi stavil na neodločen rezultat. (smeh)

Ljubljančan in Štajerec, se kdaj šalita na račun večnega nogometnega rivalstva?

Marko: Za naju je to rivalstvo bolj šala kot kaj resnega. Pa še to bolj za potrebe serije. Bolj resno nogometno rivalstvo obstaja med Jašo Jamnikom in Jernejem Kogovškom. Sta namreč zaprisežena navijača Liverpoola oziroma Chelseaja. Tukaj pa res ni heca. (smeh)

Za konec, kakšen rezultat večnega derbija med Mariborom in Olimpijo napovedujeta?

Marko: 3:2 za Olimpijo.

Nešo: 0:0.

Na Planetu bo v soboto, 27. oktobra, prenos nogometnega derbija Prve lige Telekom Slovenije med NK Maribor in NK Olimpija. Neposredni prenos tekme bo spremljal tudi poseben studijski del, ki se bo začel ob 16.20.
Dragi sosedje
Planet TV Marko Miladinović: Ni treba, da je lepo, važno, da je dobro!
Planet TV Dragi sosedje o tegobah skupnega življenja #video
Dragi sosedje
Planet TV Niso več samo sodelavci, ampak zelo dobri prijatelji! #foto #video
Ne spreglejte