SiolNET. Novice
0,58

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Upravniki morajo dati soglasje in več let nedelujoče stopnice bodo lahko popravili

0,58

termometer

Linhartov podhod - tržnica Bežigrad
Foto: Bojan Puhek

K Tržnici Bežigrad v Linhartovem podhodu vodijo tekoče stopnice, ki že desetletje ne delujejo. Zakaj jih nihče ne popravi?

Bralka iz ljubljanskega predela Bežigrad se je obrnila na nas z vprašanjem, kdaj bo kdo popravil tekoče stopnice, ki vodijo v Linhartov podhod: "Že več let zaman čakamo na popravilo ali menjavo tekočih stopnic pri Tržnici Bežigrad (na severni strani Linhartovega podhoda). Te stopnice so na najbolj 'prehodnem' delu celotnega kompleksa in ne razumem, zakaj jih ne popravijo oziroma zamenjajo."

Tekoče stopnice, ki ne delajo že več kot deset let. Tekoče stopnice, ki ne delajo že več kot deset let. Foto: Bojan Puhek

Za pojasnila smo prosili Mestno občino Ljubljana, kjer so nam posredovali odgovor Oddelka za ravnanje z nepremičninami in Oddelka za gospodarske dejavnosti in promet MU MOL: "Gre za parc. št. 1896 k. o. Bežigrad, ki je v lasti vsakokratnih etažnih lastnikov več stavb, tako stanovanjskih objektov na ploščadi nad podhodom kot poslovnih objektov (Petrol, ministrstvo za okolje in prostor), zato objekta nimamo v načrtu vzdrževanja. Želeli smo prenoviti tekoče stopnice, vendar na tujo lastnino ne smemo posegati. Vsi upravniki vedo, da potrebujemo le soglasje za prenovo. Tega še nismo dobili."

Zdaj upravniki omenjenih stavb vedo, kaj morajo storiti. Spremljali bomo, ali se bodo odzvali in pomagali rešiti več let trajajočo težavo. 

Pišite nam

Če imate tudi vi podoben problem oziroma želite župana ali županjo opozoriti na pomanjkljivosti v vaši občini, nam pišite na predlagajzupanu@tsmedia.si .

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin