Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 10. 2022,
14.15

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

5

Natisni članek

Franjo Tuđman Hrvaška Zagreb

Torek, 18. 10. 2022, 14.15

1 leto, 6 mesecev

Zagrebško letališče bo s prestolnico povezoval hitri vlak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

5

letališče franjo tuđman | "Postopek bo trajal, ker bomo iskali tudi evropska sredstva, kar vedno zahteva čas, za zdaj pa je težko reči, koliko bo znašala naložba," je po podpisu pogodbe med podjetjem HŽ Infrastruktura in družbo Swietelsky za obnovo proge med Zapadnim kolodvorom in Glavnim kolodvorom oziroma med zahodno in glavno železniško postajo v prestolnici dejal minister za pomorstvo, promet in infrastrukturo Oleg Butković. | Foto STA

"Postopek bo trajal, ker bomo iskali tudi evropska sredstva, kar vedno zahteva čas, za zdaj pa je težko reči, koliko bo znašala naložba," je po podpisu pogodbe med podjetjem HŽ Infrastruktura in družbo Swietelsky za obnovo proge med Zapadnim kolodvorom in Glavnim kolodvorom oziroma med zahodno in glavno železniško postajo v prestolnici dejal minister za pomorstvo, promet in infrastrukturo Oleg Butković.

Foto: STA

Hrvaška vlada in mesto Zagreb razmišljata o uvedbi hitrega vlaka od mednarodnega letališča v Veliki Gorici do prestolnice, sta po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina razkrila minister za pomorstvo, promet in infrastrukturo Oleg Butković in zagrebški župan Tomislav Tomašević. Dokumentacijo bodo pripravili predvidoma v prihodnjih dveh letih.

"Postopek bo trajal, ker bomo iskali tudi evropska sredstva, kar vedno zahteva čas, za zdaj pa je težko reči, koliko bo znašala naložba," je po podpisu pogodbe med podjetjem HŽ Infrastruktura in družbo Swietelsky za obnovo proge med Zapadnim kolodvorom in Glavnim kolodvorom oziroma med zahodno in glavno železniško postajo v prestolnici dejal Butković.

Poudaril je, da se je sam vedno zavzemal za hitri vlak, čeprav so prej omenjali tudi tramvajsko progo. Tomašević pa je menil, da tramvaj ne bi bil primerna rešitev, in dodal, da se z vlakom strinja tudi Velika Gorica, o čemer je govoril z vodstvom tega mesta.

Minister in župan sta poudarila, da imajo hitre vlake od letališča do središča mesta tudi druga velika evropska mesta. Projekt hitrega vlaka bi po Butkovićevih besedah izvedli s pripojitvijo na železniško progo Zagreb-Sisek, pri delih pa bi sodelovala tudi HŽ Infrastruktura.

MBDA systems
Novice Tudi Hrvati se oborožujejo do zob
Posilstvo
Novice 35-letni Hrvat, ki je spolno zlorabljal mladoletnico, obsojen na 20 let zapora
Hrvaška policija
Novice Po hudi prometni nesreči v Sisku umrl 84-letni Slovenec
Ne spreglejte