SiolNET. Novice Svet
0,21

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Venezuelska vojska na meji v povišani pripravljenosti

0,21

termometer

Venezuela vojska
Foto: Reuters

Venezuelska vojska je v povišani pripravljenosti pred morebitnimi kršitvami na meji, potem ko je ameriški predsednik Donald Trump v ponedeljek zagrozil venezuelskim vojaškim poveljnikom s posledicami, če ne bodo podprli začasnega predsednika Juana Guaidoja. Obrambni minister Vladimir Padrino je tudi zagotovil, da bodo vojaki pozorno varovali mejo.

"Oborožene sile bodo ostale nameščene in v pripravljenosti ob mejah, da bi s tem preprečile kakršnekoli kršitve ozemeljske integritete," je dejal venezuelski minister. Ponovil je, da še naprej ostajajo zvesti predsedniku Nicolasu Maduru in da ne bodo podprli marionetne vlade ali ukazov tujih vlad.

venezuela, trgovina Novice "Ko smo živeli v socializmu, so nam Slovenci iz Venezuele pošiljali pakete pomoči." #video

Trump je v ponedeljek ponovno izrekel podporo samooklicanemu začasnemu predsedniku Juanu Guaidoju in zagrozil venezuelskim vojaškim poveljnikom, da bodo izgubili vse, če se ne postavijo na pravo stran in med drugim dovolijo vstop humanitarne pomoči v Venezuelo. Trump si želi mirne tranzicije oblasti, vendar pušča odprte vse opcije, kar pomeni tudi vojaško.

Iz države odšlo že več kot dva milijona ljudi

V Venezueli vlada huda gospodarska kriza, zaradi katere je iz države odšlo več kot dva milijona ljudi, tisti, ki so ostali, pa se soočajo z velikim pomanjkanjem hrane, zdravil in drugih osnovnih dobrin. Maduro, ki zanika obstoj humanitarne krize, zavrača opozicijske ukrepe kot politično predstavo in krinko za ameriško invazijo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin