Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 10. 2020,
7.05

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

8

Natisni članek

Joe Biden Donald Trump Koronavirus ZDA

Sreda, 28. 10. 2020, 7.05

3 leta, 6 mesecev

V ZDA padajo novi rekordi, pri Trumpu razglasili zmago nad covid-19

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

8

Donald Trump | Znanstveni urad Bele hiše je razglasil zmago nad boleznijo covid-19. | Foto Reuters

Znanstveni urad Bele hiše je razglasil zmago nad boleznijo covid-19.

Foto: Reuters

Znanstveni urad Bele hiše je v torek zmago nad boleznijo covid-19 uvrstil na vrh seznama dosežkov predsednika Donalda Trumpa, čeprav število novih primerov okužb spet podira rekorde, narašča pa tudi število mrtvih. Do torka zvečer se je v ZDA z novim koronavirusom okužilo skoraj 8,8 milijona ljudi, umrlo pa jih je skoraj 227 tisoč.

V zadnjem tednu se je v ZDA povprečno na dan okužilo po 70 tisoč ljudi. Zdravstveni strokovnjaki zunaj Bele hiše opozarjajo, da bo samo še slabše. V bolnišnicah se trenutno zdravi okoli 42 tisoč ljudi, umre pa jih več kot 700 na dan, poroča STA.

Amy Coney Barrett
Novice Senatni republikanci potrdili novo vrhovno sodnico Amy Coney Barrett

Trump verjame, da bo pandemije kmalu konec

Ameriški predsednik Donald Trump ima medtem po tri ali več množičnih zborovanj pred volitvami prihodnji teden. Na teh zborovanjih so maske in socialna razdalja izbira vsakega posameznika. Trump vztraja, da bo pandemije kmalu konec, in v času naraščanja okužb pravi, da so dosegli prelomnico. Kabinet ameriškega podpredsednika Mika Pencea ima najmanj pet okuženih članov, šef kabineta Bele hiše Mark Meadows pa je pod udarom kritik zaradi izjave, da ZDA ne bo uspelo ukrotiti pandemije.

Demokratski predsedniški kandidat Joe Biden ohranja vodstvo v anketah po ZDA in v ključnih zveznih državah. | Foto: Reuters Demokratski predsedniški kandidat Joe Biden ohranja vodstvo v anketah po ZDA in v ključnih zveznih državah. Foto: Reuters

Trump je imel v torek zborovanje v West Salemu v Wisconsinu le nekaj ur zatem, ko so državni zdravstveni uradniki poročali o novih rekordih glede okužb s koronavirusom in smrtnih primerov. V torek so našteli 5.262 okužb in 64 smrtnih žrtev, kar je rekord za to zvezno državo. Guverner Wisconsina Tony Evers je Belo hišo obtožil, da je dvignila roke nad pandemijo in da skriva dejstva pred javnostjo.

Volitve Zda
Novice V ZDA rekordna predčasna udeležba na volitvah

Biden ohranja vodstvo v anketah

Demokratski predsedniški kandidat Joe Biden, ki ohranja vodstvo v anketah po ZDA in v ključnih zveznih državah, kot je Wisconsin, je medtem obiskal republikansko Georgio, kjer so ankete letos presenetljivo tesne. V Atlanti je temnopolte volivce in druge pozval, naj gredo na volitve in obrnejo državo v demokratsko smer.

Demokrati upajo tudi na presenečenje v Ohiu in celo Teksasu. To potrjuje 15 milijonov dolarjev za oglase, ki jih je za obe državi namenil milijarder in nekdanji newyorški župan Michael Bloomberg. Ta je že namenil sto milijonov dolarjev lastnih sredstev za pomoč Bidnu v predsedniški tekmi na Floridi, poroča STA.

Ne spreglejte