SiolNET. Novice Svet
0,79

termometer

 • Messenger
 • Messenger

V Veliki Britaniji razpustili parlament

0,79

termometer

Britanski parlament
Britanski parlament se bo na delo ponovno vrnil 16. decembra, ko bodo poslanske klopi zasedli novoizvoljeni poslanci. Foto: Reuters

Britanski parlament so danes zgodaj zjutraj razpustili, hkrati pa se je danes na Otoku začela volilna kampanja pred predčasnimi volitvami 12. decembra. Novoizvoljeni poslanci bodo prvič zasedli klopi 16. decembra.

Boris Johnson Novice Johnson izrazil obžalovanje zaradi ponovne preložitve brexita

Premier Boris Johnson si želi s predčasnimi volitvami najti rešitev iz slepe ulice glede brexita. Ali mu bo uspelo, ni jasno. Čeprav v anketah vodijo konservativci, je možno, da nobena od obeh večjih strank ne bo imela absolutne večine.

Z razpustitvijo parlamenta se je začela predvolilna kampanja

Hkrati z razpustitvijo parlamenta se je danes začela pettedenska volilna kampanja. Konservativci bodo zagnali svojo kampanjo z Johnsonom na čelu, ki obljublja izvedbo brexita. "Naš parlament je paraliziran. Že tri leta in pol je zagozden in bojim se, da poslanci preprosto vedno znova zavračajo izvedbo brexita in izpolnitev želje ljudi," je dejal Johnson ob začetku kampanje pred Downing Streetom.

Ob tem je premier zagotovil izstop Združenega kraljestva iz Evropske unije v roku šestih tednov in opozoril, da bi zmaga laburistov pomenila drugi referendum o brexitu. Vodja laburistov Jeremy Corbyn je ob zagonu kampanje obljubil, da bi bil drugačen premier. Laburisti so po njegovem zelo dobro pripravljeni in odločeni, da zmagajo.

Donald Trump Novice Trump kritiziral Johnsonov dogovor o brexitu

Komentarji

2

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Anaa / 06.11.2019. ob 12:51 +2 0

  Kaj pa če bi kar razpustili Veliko Britanijo in nas se osamosvojijo tisti, ki želijo ... Škotska Wels ...

  +2 0
 • bog1953 / 06.11.2019. ob 12:38 +2 0

  En cirkus manj.

  +2 0
delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin