SiolNET. Novice Svet
0,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Novo streljanje na šoli v ZDA #video

0,23

termometer

V strelskem napadu na srednji šoli v teksaškem Arlingtonu so bile danes ranjene štiri osebe. Namestnik načelnika mestne policije Kevin Kolbye je dejal, da iščejo 18-letnega dijaka srednje šole Timberview Timothyja Georgea Simpkinsa, ki je v šolo prišel s pištolo in je streljal v učilnici.

Simpkins je po streljanju pobegnil. Kolbye je dejal, da ni šlo za naključno nasilno dejanje. Dijak naj bi se najprej zapletel v pretep, nato je posegel po pištoli. Po napadu so tri osebe prepeljali v bolnišnico, dve od njih sta utrpeli strelne rane. Ranjena je bila tudi nosečnica, ki so jo oskrbeli na kraju samem.

Sebastian Kurz Novice Preiskave na sedežu ÖVP in v Kurzovem uradu Janša Novice Janša: "Trajna rešitev za Balkan je članstvo v EU." #video

Šolo po streljanju zaprli

Šolo, ki ima približno 1.900 dijakov, so po streljanju zaprli. Policija je vzpostavila varno območje, iz katerega so dijake predajali staršem.

Zaradi pandemije covid-19 je bilo v ZDA lani nekaj manj podobnih strelskih napadov na šolah, ker so bile večinoma zaprte in je pouk potekal na daljavo.

Koronavirus. Cepljenje. PCT. Covid-19 Novice Dobra napoved glede razvoja epidemije pri nas

Najhuje leta 2018 na Floridi

V ZDA je bilo leta 2018 petindvajset strelskih napadov v šolah, leta 2019 triindvajset. Najbolj smrtonosen napad se je zgodil leta 2018 na srednji šoli Parkland na Floridi, v katerem je umrlo 17 oseb.

Nasilju s strelnim orožjem je bilo v ZDA od leta 1999, ko sta dijaka na srednji šoli Columbine v Koloradu ubila 13 oseb, izpostavljenih več kot 248 tisoč šolarjev. V to so všteti tudi tisti, ki so jih morali zaradi streljanja evakuirati.

Policija ZDA Texas Waco Novice Dvoletnik se je ustrelil s pištolo, našel jo je v nahrbtniku

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin