Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 2. 2024,
14.51

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,91

Natisni članek

Strasbourg napad

Torek, 27. 2. 2024, 14.51

2 meseca

V Strasbourgu na ulici napadli italijansko evroposlanko, vnukinjo Mussolinija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,91
Alessandra Mussolini | Evropska poslanka Alessandra Mussolini je pojasnila, da je neznanec vanjo vrgel berglo, ki jo je udarila po ramenih in hrbtu. | Foto Reuters

Evropska poslanka Alessandra Mussolini je pojasnila, da je neznanec vanjo vrgel berglo, ki jo je udarila po ramenih in hrbtu.

Foto: Reuters

V središču Starsbourga je bila v ponedeljek zvečer napadena poslanka Evropskega parlamenta Alessandra Mussolini, vnukinja italijanskega fašističnega voditelja Benita Mussolinija, je na plenarnem zasedanju sporočil njen kolega Pietro Fiocchi. 

"Včeraj zvečer je bila naša kolegica Alessandra brutalno napadena. Očtino se ni več varno sprehoditi po ulicah. Policijo v Strasbourgu in Bruslju pozivam, da zagotovi varnost članom evropskega parlamenta. Kar se je zgodilo Alessandri, se lahko zgodi kateremukoli drugemu politiku," je dejal Fiocchi. 

Da je bila napadena, je 61-letna članica desnosredinske stranke Forza Italia pozno v ponedeljek prek omrežja X sporočila tudi sama. Objavila je videoposnetek, v katerem je rekla, da jo je v mestu na vzhodu Francije "napadel nekdo, ki je govoril italijansko".

"Pretresena sem" 

Pojasnila je, da je neznanec vanjo vrgel berglo, ki jo je udarila po ramenih in hrbtu. Namenil ji je tudi nekaj žaljivk. Dodala je, da ne namerava vložiti prijave na policijo, saj da želi to pustiti za sabo. "Preveč je nasilja. Pretresena sem. Moramo se boriti proti nasilju, vsem vrstam nasilja, ker drugače ne prideš nikamor," je dejala.

Toda "iz slabega vedno pride nekaj dobrega, saj so mi ljudje izkazali neverjetno solidarnost, tudi tukaj v Evropskem parlamentu", je dejala.

Politična kariera Mussolinijeve sega v devetdeseta leta prejšnjega stoletja. Poslanka evropskega parlamenta je že tretjič zapored. Leta 2022 je zasedla sedež Antonia Tajanija, ki je bil izbran za zunanjega ministra v vladi premierke Giorgie Meloni.

Mussolinijeva je tudi nekdanja igralka, pevka in manekenka, ki je bila tekmovalka v italijanski oddaji Zvezde plešejo.

Alessandra Mussolini, Jim Carrey
Trendi Mussolinijevi vnukinji je po Slovencu na žulj stopil še Jim Carrey #video
Novice Vnukinja italijanskega fašističnega voditelja se je burno odzvala na Šoltesov govor #video

 

Ne spreglejte