Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 4. 2019,
10.21

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,40

16

Natisni članek

Jim Carrey Alessandra Mussolini

Torek, 2. 4. 2019, 10.21

5 let

Mussolinijevi vnukinji je po Slovencu na žulj stopil še Jim Carrey #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,40

16

Alessandra Mussolini, Jim Carrey | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Risba, ki jo je znani igralec objavil na Twitterju, je razbesnela evropsko poslanko Alessandro Mussolini, ki se je pred kratkim razburjala tudi zaradi govora Igorja Šoltesa.

Minuli konec tedna je igralec Jim Carrey na Twitterju objavil svojo risbo, na kateri je upodobil italijanskega fašističnega voditelja Benita Mussolinija in njegovo ljubico Claro Petacci, ki so ju italijanski partizani leta 1945 usmrtili in obesili na bencinski črpalki sredi Milana.

"Če se sprašujete, do česa privede fašizem, vprašajte Benita Mussolinija in njegovo ljubico Claretto," je ob risbi tvitnil Carrey.

Podoba, ki je do zdaj zbrala že več kot sto tisoč všečkov in jo je delilo skoraj 30 tisoč tviterašev, pa je močno razjezila italijansko poslanko v Evropskem parlamentu ter Mussolinijevo vnukinjo Alessandro Mussolini.

Igralca označila za "prasca" in se sprla z njegovimi sledilci

"Ti si prasec," je evropska poslanka na Twitterju sporočila igralcu, ki se na to ni odzval, zato pa je sprožila plaz komentarjev Carreyjevih sledilcev in tudi njim ni ostala dolžna.

"Mislim, da si Jima Carreyja pomotoma zamenjala s svojim morilskim dedkom," ji je sporočil politični komentator Evan O'Connell, na kar mu je Mussolinijeva odvrnila: "Ali pa s kakšnim tvojim sorodnikom."

"Moj dedek se je boril, da bi Evropo osvobodil ljudi, kot je bil tvoj dedek," ji je vrnil O'Connell, na to pa je evropska poslanka odgovorila: "Ali hočeš aplavz?"

Mussolinijeva je nato Carreyja napadla z objavami o temni plati ameriške zgodovine, med drugim je objavila podobe eksplozije atomske bombe, bičanja Afroameričanov, aktivistke Rose Parks in znaka "le za belce" na avtobusu.

Neki tviteraš jo je sicer opomnil, da je Carrey Kanadčan, a se na to ni ozirala, ampak je tvitnila še: "Ameriški protifašisti so morda še bolj dolgočasni kot italijanski. V vsakem primeru pa jih je lažje užaliti."

Kako je diktatorjeva vnukinja reagirala na govor Igorja Šoltesa v evropskem parlamentu:

Preberite še:

Novice Vnukinja italijanskega fašističnega voditelja se je burno odzvala na Šoltesov govor #video
Ne spreglejte