SiolNET. Novice Svet
0,79

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V skrajnem primeru bodo morali živali hraniti z drugimi živalmi

0,79

termometer

pingvin
Foto: Reuters

Živalski vrtovi bi morali biti v teh toplih spomladanskih dneh polni obiskovalcev, a zaradi pandemije novega koronavirusa samevajo. Številni so se zato znašli v finančnih težavah, v nekaterih pa celo razmišljajo o skrajnem ukrepu, da bodo živali hranili z drugimi prebivalci živalskega vrta.

Direktorica živalskega vrta v Neumünstru na severu Nemčije Verena Kaspari je priznala, da bodo to morali narediti kmalu, če želijo preživeti. "Naredili smo seznam živali, ki jih bomo morali najprej ubiti," je povedala po pisanju STA. Poudarila je, da bo to res zadnja možnost, ki bo zelo neprijetna, a morda tudi to ne bo rešitev za njihove finančne tegobe.

"Raje evtanaziram živali, kot pa da poginejo od lakote"

Tjulnji in pingvini potrebujejo vsak dan veliko svežih rib. "Če se bo to zgodilo, raje evtanaziram živali, kot pa da poginejo od lakote," je povedala. "V najslabšem primeru bi morali nekatere živali hraniti z drugimi živalmi," je dodala po pisanju STA.

Vlado in državljane prosijo za donacije

Živalski vrtovi ne spadajo med dejavnosti, ki bodo dobile državno pomoč za ublažitev posledic pandemije koronavirusa. Direktorica živalskega vrta v Neumünstru ocenjuje, da bodo spomladi ob okoli 175 tisoč evrov prihodkov. Živalski vrtovi zato pozivajo javnost k donacijam, vlado pa so zaprosili za 100 milijonov evrov pomoči, piše STA.

Združenje nemških živalskih vrtov opozarja, da vrtovi v nasprotju s številnimi drugimi dejavnostmi ne morejo prekiniti dela in zmanjšati stroškov. Za živali je namreč treba skrbeti in jih vsak dan nahraniti, poroča BBC.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin