Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 10. 2023,
17.10

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Natisni članek

klub diskoteka Španija požar

Nedelja, 1. 10. 2023, 17.10

7 mesecev

V požaru v nočnem klubu v Španiji najmanj trinajst mrtvih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70
Požar | Policija medtem išče ljudi, ki so bili v klubu v soboto zvečer, saj je tam potekalo večje praznovanje. Za zdaj vseh še niso našli. (Fotografija je simbolična.) | Foto Guliverimage

Policija medtem išče ljudi, ki so bili v klubu v soboto zvečer, saj je tam potekalo večje praznovanje. Za zdaj vseh še niso našli. (Fotografija je simbolična.)

Foto: Guliverimage

V požaru v nočnem klubu v španskem mestu Murcia je umrlo najmanj trinajst ljudi, vendar število žrtev še ni dokončno, poročajo tuje tiskovne agencije. Štiri osebe se zaradi zastrupitve z dimom zdravijo v bolnišnici. Vzrok požara za zdaj ni znan.

Požar je v priljubljenem klubu Teatre izbruhnil okoli 6. ure zjutraj, ko je bilo tam še veliko ljudi. Pogasili so ga okoli 9. ure.

Po zadnjih podatkih policije je umrlo trinajst ljudi, vendar opozarjajo, da so gasilci še na terenu in da število žrtev še ni dokončno. Kot so povedali, še vedno ni znana usoda 15 ljudi.

Gasilcem delo otežuje bojazen, da se bo v požaru poškodovano poslopje zrušilo, je povedal župan Murcie Jose Ballesta, ki je v mestu razglasil tridnevno žalovanje.

Španski premier Pedro Sanchez je na omrežju X izrazil sožalje sorodnikom žrtev požara.

Požar naj bi izbruhnil v prvem nadstropju diskoteke

Na prizorišče požara medtem prihajajo ljudje, ki pogrešajo svojce. Neki moški je povedal, da pogreša 28-letno hčer, ki ga je zjutraj poklicala in rekla, da se boji, da bodo vsi umrli, odtlej pa ni več dosegljiva.

Policija medtem išče ljudi, ki so bili v klubu v soboto zvečer, saj je tam potekalo večje praznovanje. Za zdaj vseh še niso našli.

Po prvih podatkih je požar izbruhnil v prvem nadstropju diskoteke, vendar vzrok še ni znan, je za španske medije povedal predstavnik policije Diego Seral.

To je najhujša nesreča v španskih nočnih klubih v več kot treh desetletjih. Leta 1990 je v požaru v Zaragozi umrlo 43 ljudi, leta 1983 pa je požar v disku v Madridu terjal 81 življenj.

Plin. Nafta. EU. Evropska unija. Rusija. Ukrajina. Pomanjkanje. Plinovod.
Novice Na naftovodu na zahodu Ukrajine izbruhnil požar
ogenj,
Novice Nov požar v mariborski Surovini
Ne spreglejte