Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 9. 2021,
7.30

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

4

Natisni članek

bolnišnica COVID-19 požar Makedonija

Četrtek, 9. 9. 2021, 7.30

2 leti, 7 mesecev

Huda eksplozija v covidni bolnišnici v Tetovu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

4

 covidni bolnišnici v Tetovu v Severni Makedoniji je v sredo zvečer izbruhnil požar, pri tem pa je umrlo najmanj 14 ljudi, še 12 je huje poškodovanih, so sporočile makedonske oblasti. Do požara je prišlo po eksploziji, kaj jo je povzročilo, pa še ugotavljajo, poroča makedonska tiskovna agencija Mia.

Do eksplozije je prišlo okoli 21. ure, nakar je izbruhnil obsežen požar, ki je v kratkem času uničil celotni covidni oddelek. Šlo je za modularni oddelek za zdravljenje bolnikov s covidom-19, ki so ga postavili pred bolnišnico v Tetovu. Okoli 30 gasilcev je ogenj gasilo skoraj pol ure, navaja Mia.

V covidni bolnišnici je bilo 26 bolnikov, v požaru jih je umrlo najmanj 14, je sporočilo makedonsko ministrstvo za zdravje. 12 bolnikov je hudo poškodovanih in se borijo za življenje. Dodali so, da med smrtnimi žrtvami po dosedanjih podatkih ni zdravstvenega osebja.

Število smrtnih žrtev lahko naraste

V požaru je umrlo najmanj 14 ljudi, več pa jih je poškodovanih in število smrtnih žrtev bi lahko še naraslo, so sporočile oblasti v Skopju. Dodali so, da med smrtnimi žrtvami po dosedanjih podatkih ni zdravstvenega osebja.

Na območje nesreče je že zvečer prispel tudi makedonski premier Zoran Zaev, ki je ocenil, da je prišlo do velike tragedije, svojcem žrtev pa izrazil sožalje.

Po poročanju makedonskih medijev, ki jih povzema srbska tiskovna agencije Tanjug, je bolnišnica v Tetovu zgrajena nedavno, še med gradnjo pa so aprila letos prijavili nekatere nepravilnosti na infrastrukturnih delih, a je gradbeno podjetje, ki je gradilo bolnišnico, obljubilo, da jih bodo odpravili.

Do nesreče je sicer prišlo ravno med slovesnim proslavljanjem 30. obletnice razglasitve neodvisnosti države. V Skopju so obletnico obeležili tudi z vojaško parado.

Novice Direktorica covidne bolnišnice v Srbiji: "To ni epidemija, to je požar"

V državi velik porast okužb

Severna Makedonija se sicer v zadnjem času znova sooča z velikim porastom okužb z novim koronavirusom, zlasti na območjih, kjer je stopnja precepljenosti nizka. Na državni ravni vsak dan zabeležijo okoli 30 smrtnih žrtev covid-19. Skupaj so jih v tej državi z okoli dvema milijonoma prebivalcev našteli že več kot 6.100.

vid
Novice Požar v prenatrpanem zaporu zahteval 41 smrtnih žrtev #video

Makedonska obrambna ministrica zaradi požara odpovedala obisk v Sloveniji

Obrambna ministrica Republike Severne Makedonije Radmila Šekerinska, ki naj bi se danes udeležila Medparlamentarne konference o skupni zunanji in varnostni politiki ter o skupni obrambni politiki v Ljubljani in se sestala z obrambnim ministrom Matejem Toninom, je zaradi požara v covidni bolnišnici v makedonskem Tetovu odpovedala obisk.

požar PCT Kamnik
Novice V Kamniku zažgali zabojnik za hitre teste in pustili sporočilo

Iz Evrope in Slovenije izrazi sožalja ob požaru

Iz Evrope prihajajo izrazi sožalja ob požaru v covidni bolnišnici v Severni Makedoniji, ki je zahteval najmanj 14 smrtnih žrtev. Med drugim so sožalje izrazili v Evropski uniji, Sloveniji, Srbiji, Bolgariji, Grčiji in na Hrvaškem.

Ne spreglejte