SiolNET. Novice Črna kronika
7,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Kamniku zažgali zabojnik za hitre teste in pustili sporočilo

7,07

termometer

požar PCT Kamnik
Posledice nočnega požara v Kamniku (foto: bralec)

Neznanci so ponoči v Kamniku zažgali zabojnik za opravljanje hitrih testov. Ogenj ga je povsem uničil in poškodoval tudi bližnja vozila.

Požar je nastal ponoči ob 1.15 v ulici Fužine v Kamniku. Zagorela sta lesena hiša in zabojnik, sporoča center za obveščanje. Požar je poškodoval hiško, zabojnik, v bližini parkirani osebni vozili in en kombi, pogasili pa so ga gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik.

Kot je očitno s fotografij, je prizorišče zavarovala tudi policija, ki bo preiskovala nastanek požiga. Neznanci so na prizorišču pustili tudi sporočilo, usmerjeno proti pogojem PCT.

"Danes  nekaj po 1. uri smo bili obveščeni o požaru v Kamniku, kjer je po prvih podatkih zagorel manjši lesen objekt, nato pa se je razširil še na kontejner, kombi in osebni vozili. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za več tisoč evrov škode. Vzrok požara, še ni znan, policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in  preverjanjem vseh okoliščin. Z ogledom bodo pričeli danes dopoldan. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo," so sporočili s policije.

Foto: bralec Foto: bralec

Na dogodek so se odzvali na kamniški občini, ker ocenjujejo, da gre za nasilno in nedopustno dejanje poškodovanja tuje lastnine. "Verjamem, da se vsi ne strinjajo s predpisanimi ukrepi, vendar pa je požig točke, kjer so se izvajala testiranja, povsem neprimeren in nesprejemljiv način za izražanje nestrinjanja z zaščitnimi ukrepi. Poškodovanje tuje lastnine in posledično škodovanje ostalim občanom je nizkotno dejanje in prepričan sem, da bodo ustrezni organi storilca ali storilce odkrili in ustrezno kaznovali," je na spletni strani občine zapisal župana Matej Slapar.

Foto: bralec Foto: bralec

Minister za obrambo in predsednik NSi Matej Tonin, sicer občan Kamnika, je na Twitterju zapisal, da gre za novo nedopustno dejanje nestrpnosti in uničevanja tuje lastnine. "Ne glede na naša različna prepričanja moramo kot družba najti način mirnega sobivanja. Zato pozivam k umiritvi strasti in zaupanju stroki, ki se trudi zajeziti širjenje covida-19," je še dodal po poročanju STA.

Foto: bralec Foto: bralec

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin