Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 10. 2020,
17.25

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

pedofilija Nemčija policija

Torek, 6. 10. 2020, 17.25

3 leta, 6 mesecev

V Nemčiji pedofilskega očeta obsodili na 12 let zapora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Pedofil, Pedofilija | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Nemško sodišče je danes očeta, ki je svojo hčerko spolno zlorabljal od njenega tretjega meseca, obsodilo na 12 let zapora. Njegov primer je preiskovalce sicer pripeljal do velike pedofilske mreže na svetovnem spletu.

Janez Janša
Novice Janša razkril, kako bomo zajezili drugi val okužb #video

Sodišče je poleg zaporne kazni 43-letnemu obsojencu, čigar identiteto so razkrili zgolj z imenom Jörg L., odredilo tudi preventivni pripor po prestani kazni, kar pomeni, da ga najverjetneje ne bodo nikoli izpustili na prostost, piše STA.

30 tisoč osumljencev, ki bi lahko bili vpleteni v pedofilsko mrežo

Jörga L. je sodišče spoznalo za krivega več deset kaznivih dejanj spolne zlorabe otrok in posilstva kot tudi razpečevanja otroške pornografije, ki se je v večini primerov nanašala na njegovo hčerko, rojeno leta 2017. Aretirali so ga lani oktobra v mestu Bergisch Gladbach v nemški zvezni državi Severno Porenje - Vestfalija na zahodu države.

Policija, ki je preiskovala primer, je bila pretresena, ko je naletela na razvejano mrežo pedofilov, ki so zlorabljali otroke in med seboj delili fotografije zločinov v spletnih klepetalnicah in prek forumov, kar je privedlo do ene od največjih preiskav spolne zlorabe otrok v Nemčiji.

Novice Umori, ki so šokirali državo: serijski morilec žrtve našel kar prek Twitterja

Deželni pravosodni minister Peter Beisenbach je junija sporočil, da so preiskovalci naleteli na 30 tisoč osumljencev, ki bi lahko bili povezani s to pedofilsko mrežo. Ustanovili so tudi posebno preiskovalno skupino, ki je proučevala na ure posnetkov in tisoče fotografij. Več policistov, ki so se ukvarjali s primerom, je bilo zaradi tega tako travmatiziranih, da so morali na bolniški dopust.

Samo v Severnem Porenju - Vestfaliji so po navedbah kölnskega tožilstva do danes identificirali 201 osumljenca. Nemčijo je v zadnjih letih pretreslo več hudih primerov zlorabe otrok. Zaradi suma spolne zlorabe otrok in snemanja kaznivih dejanj so junija aretirali 11 ljudi. Pred tem so v kleti 27-letnika iz mesta Münster v Severnem Porenju - Vestfaliji zasegli videoposnetke in fotografije. Preiskovalci so identificirali vsaj tri žrtve, stare pet, 10 in 12 let.

Pred tem so v Lügdeju, 125 kilometrov od Münstra, odkrili, da je več moških več let zlorabljalo otroke v kampu. Po navedbah tožilstva je bilo med letoma 1998 in 2018 žrtev pedofilov več kot 40 otrok, večina med njimi je bila takrat stara od treh do 14 let, še navaja STA.

tovornjak gorivo kraja
Avtomoto Tako sta kradla gorivo iz drugih vozil #foto
Ne spreglejte