Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 4. 2023,
11.22

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01

3

Natisni članek

izstradanje truplo Kenija kult

Nedelja, 23. 4. 2023, 11.22

1 leto

Med preiskavo kulta našli 21 trupel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01

3

truplo, trupla | Po poročanju kenijske radiotelevizije KBC je policija do zdaj identificirala 58 grobov. (Fotografija je simbolična.) | Foto Shutterstock

Po poročanju kenijske radiotelevizije KBC je policija do zdaj identificirala 58 grobov. (Fotografija je simbolična.)

Foto: Shutterstock

V Keniji so med preiskavo krščanskega kulta, katerega privrženci naj bi se izstradali do smrti, izkopali posmrtne ostanke 21 oseb, je v soboto sporočila kenijska policija. Med žrtvami naj bi bili tudi otroci, policija pa opozarja, da bo končno število najdenih trupel najverjetneje še višje, poroča britanski BBC.

Policija je trupla našla v gozdu Shakahola v bližini obalnega mesta Malindi. "Doslej smo izkopali 21 trupel. Vendar se nismo še niti dotaknili te površine, kar jasno kaže na to, da bomo do konca preiskave našli še več trupel," je dejal predstavnik policije in dodal, da so bili med žrtvami najmanj trije otroci.

Odvzeli bodo vzorce DNK in opravili teste

Po poročanju kenijske radiotelevizije KBC je policija do zdaj identificirala 58 grobov. Kenijski časnik The Standard pa navaja, da bodo patologi odvzeli vzorce DNK in opravili teste, da bi ugotovili, ali so žrtve dejansko umrle zaradi lakote.

Pokojni naj bi bili privrženci krščanskega kulta, ki naj bi ga vodil pridigar Paul Mackenzie Nthenge, sicer vodja mednarodne cerkve Good news. Policija cerkev obtožuje, da je ljudem "prala možgane", da so jih lahko umorili s stradanjem.

Kuala Lumpur, Malezija
Novice V potovalki na postaji našel truplo ženske

Nthenge zanika kakršnokoli kaznivo dejanje

Nthenge se je marca predal policiji in bil obtožen, potem ko sta dva otroka umrla od lakote. Kmalu za tem so ga sicer izpustili, saj je plačal približno 700 dolarjev varščine. Policija ga je nato pridržala 15. aprila, ko je odkrila trupla njegovih štirih privržencev, ki naj bi jim naročil, naj stradajo, da bi se "srečali z Jezusom".

Nthenge je zanikal, da bi storil kakršnokoli kaznivo dejanje, in vztraja, da je svojo cerkev zaprl že leta 2019. Sodišče bo primer obravnavalo 2. maja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ne spreglejte