SiolNET. Novice Svet
2,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V jagodah našli igle in žebljičke, oblasti za storilce ponudile denarno nagrado

2,45

termometer

jagode
Foto: Reuters

V Avstraliji se ukvarjajo z nenavadnimi in nevarnimi primeri, ko so posamezniki v jagodah našli iglo, šivanko ali žebljiček. Ti predmeti lahko posameznika ob zaužitju hudo poškodujejo. Zaradi strahu, da bi pojedli iglo, je prodaja jagod upadla, številni proizvajalci pa so celo prekinili proizvodnjo. Avstralska zvezna država Queensland je za informacije v povezavi z nenavadno sabotažo ponudila 70 tisoč avstralskih dolarjev (43 tisoč evrov) nagrade.

V zadnjih dneh se v Avstraliji v jagodah pojavljajo igle, šivanke ali žebljički, kar nekaj Avstralcev pa naj bi bodeči predmet opazilo prepozno in v jagodo ugriznilo. Po poročanju lokalnih medijev naj bi med drugim iglo zaužila tudi triletna deklica in pristala v bolnišnici. 

Ob koncu tedna naj bi igle v sadežih našli v kar treh zvezdnih državah, poroča tudi The Washington Post.

Piranski zaliv in rt Savudrija Novice Cerar: Hrvaška je dolžna uveljaviti arbitražno razsodbo #video

Oblasti za informacije ponudile 70 tisoč avstralskih dolarjev

Industrija jagod v državi Queensland je vredna približno 93 milijonov avstralskih dolarjev (57 milijonov evrov) na leto, vlada pa je ta teden napovedala, da bo ponudila denarno nagrado v vrednosti 70 tisoč dolarjev (43 tisoč evrov) tistemu, ki ima o dogajanju kakršnekoli informacije.

"Nekdo poskuša sabotirati industrijo jagod, hkrati pa ogroža življenja otrok in družin," je na novinarski konferenci dejala premierka zvezne države Annastacia Palaszczuk in dodala, da je tovrstno početje povsem nesprejemljivo in da storilce čaka vsaj deset let zaporne kazni.

Upokojenec odgnal tri oborožene roparje Novice Upokojenec odgnal tri oborožene roparje #video

Cene jagod so se prepolovile

Domačini se bojijo, da bi tudi sami naleteli na jagode z iglami, zato je prodaja jagod drastično upadla. Ker jih ne morejo prodati, so bili številni kmetje primorani svoje pridelke zavreči. Poleg tega so se cene jagod v državi znižale za skoraj polovico. 

Neil Handasyde, predsednik Združenja pridelovalcev jagod zahodne Avstralije, trdi, da je industrija prepričana, da igle "ne prihajajo s kmetije". Kmetije naj bi si celo priskrbele detektorje za kovino, znova pa naj bi pregledali tudi embalažo. 

Jamie Michael, vodja Združenja za pridelovalce jagod Avstralije, je dodal, da so se igle začele pojavljati na vrhuncu sezone pridelovanja jagod, kar še dodatno otežuje razmere na trgu. 

Igle in žebljičke našli v šestih znamkah jagod

Avstralska policija je v petkovi izjavi povedala, da so igle, šivanke in žebljičke našli v šestih različnih znamkah jagod, vse pa naj bi jagode pridobivale od istega pridelovalca v Queenslandu.

"Sadeže pred užitjem prerežite in preverite, ali v njih ni igel," je policija še svetovala kupcem.
trgovina, spogledovanje, flirt Trendi "Všeč mi je sosed, ki je poročen in ima otroka" #VeronikaSvetuje Kranjska vahta Novice Kranjska vahta le "medijski eksperiment", policija poziva avtorja, naj se javi #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 30
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin