Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 8. 2024,
11.39

Osveženo pred

2 uri, 17 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
smrtne žrtve napad Palestina Gaza Izrael

Natisni članek

Nedelja, 4. 8. 2024, 11.39

2 uri, 17 minut

V izraelskem napadu na šolo v Gazi v soboto ubitih najmanj 17 ljudi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
Gaza | Izraelska vojska je napad potrdila in dejala, da je zadela poveljniški in nadzorni center palestinskega gibanja Hamas, ki je v kompleksu. | Foto Reuters

Izraelska vojska je napad potrdila in dejala, da je zadela poveljniški in nadzorni center palestinskega gibanja Hamas, ki je v kompleksu.

Foto: Reuters

V izraelskem napadu na šolski kompleks v mestu Gaza je bilo v soboto ubitih najmanj 17 ljudi, je sporočila civilna zaščita v Gazi, ki je sprva poročala o desetih smrtnih žrtvah. Izraelski napadi se danes nadaljujejo, število ubitih Palestincev od začetka vojne v Gazi je preseglo 39.500.

"Zaradi izraelskega obstreljevanja šole Hamama je umrlo 17 ljudi, več pa je ranjenih," je v izjavi sporočila civilna zaščita v Gazi, ki je s tem posodobila prejšnje podatke o deset mrtvih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Izraelska vojska je napad potrdila in dejala, da je zadela poveljniški in nadzorni center palestinskega gibanja Hamas, ki je v kompleksu. Palestinsko gibanje sicer zavrača stalne obtožbe izraelskih sil, da civilne objekte uporablja kot poveljniške in nadzorne centre ali za skrivanje svojih poveljnikov in borcev.

Izraelci nadaljujejo napade

Ob tem je bilo danes zjutraj v izraelskem bombardiranju šotorišč za razseljene prebivalce Gaze okoli bolnišnice Al Aksa v mestu Deir al Balah ubitih najmanj pet Palestincev, navaja španska tiskovna agencija EFE.

Izraelska letala po poročanju palestinske tiskovne agencije Wafa danes obstreljujejo tudi begunski taborišči Nuseirat in Džabalija na severu Gaze, kjer je bilo zjutraj v zračnem napadu ubitih še osem ljudi.

Vojna v Gazi je izbruhnila po napadu Hamasa na Izrael 7. oktobra lani, v katerem je bilo ubitih okoli 1.200 ljudi, večinoma civilistov. V izraelski ofenzivi na Gazo, ki je skoraj popolnoma uničena, je bilo po podatkih ministrstva za zdravje v palestinski enklavi doslej ubitih najmanj 39.550 ljudi.

Libanon
Novice Hezbolah na sever Izraela spet izstrelil več raket
trupla ubitih v Tulkaremu
Novice V dveh izraelskih napadih na Zahodnem bregu devet mrtvih
Teheran
Novice Iran pričakuje, da bodo povračilni napadi Hezbolaha segali globoko v Izrael
Benjamin Netanjahu
Novice Netanjahu: Izrael je vsem sovražnikom zadal uničujoče udarce
Ne spreglejte