Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 12. 2020,
22.13

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,41

13

Natisni članek

viralka COVID-19 Koronavirus

Ponedeljek, 28. 12. 2020, 22.13

3 leta, 3 mesece

V cerkvi umrlemu za covid-19 posvetili druženje brez mask #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,41

13

Bobnar glasbene skupine ene od ameriških cerkva je pred kratkim umrl zaradi bolezni covid-19. Več sto članov cerkve je v spomin na umrlega nato organiziralo prižig sveč, ki je potekal v nabito polnem zaprtem prostoru, zaščitne maske pa ni nosil tako rekoč nihče. 

Prižig sveč za bobnarja, ki je umrl po težkem poteku bolezni covid-19, je 25. decembra zvečer organiziral podmladek cerkve Legacy Church, ki ima sedež v mestu Albuquerque v ameriški zvezni državi Nova Mehika.

Novice Zbrali so se na skrivaj: sobotni "kuga žur" sredi epidemije #video

Z videoposnetkov, ki so jih objavili na profilih cerkve na različnih družbenih omrežjih, je razvidno, da skoraj nihče od več sto prisotnih ni upošteval samozaščitnih ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, kot je nošenje zaščitne maske ali držanje razdalje do drugih oseb.

V Novi Mehiki lahko verski obredi trenutno potekajo ob največ 25-odstotni zasedenosti verskih objektov. V tej državi dnevno povprečje števila novoodkritih okužb sicer že mesec dni upada, a zelo počasi. Najstrožji ukrepi za zajezitev epidemije veljajo v 32 od 33 okrožjih zvezne države. 

Novice Priredil zabavo, ker "ne verjame v virus": Kazen je astronomska. #video

Mnogi uporabniki družbenih omrežij so se na videoposnetek dogodka odzvali z ogorčenjem. "Jezus pravkar zmajuje z glavo. Se želijo nekateri v dvorani pridružiti bobnarju? Naravna selekcija na delu. To ni krščanstvo," je bilo samo nekaj komentarjev pod videoposnetkom, objavljenem na družbenih omrežjih Instagram, Facebook in Twitter ter na forumu Reddit.

Novice Posmehujejo se epidemiji: v Ljubljani skrivni žur vplivnežev #video

Na Twitterju so uporabniki medtem poudarili, da je vodstvo cerkve Legacy Church, ki ne spoštuje epidemioloških ukrepov, od vlade ZDA prejelo sredstva za pomoč oškodovanim v epidemiji bolezni covid-19 v višini skoraj enega milijona ameriških dolarjev

Ne spreglejte