Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 8. 2017,
19.21

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Barcelona terorizem Policija

Sreda, 23. 8. 2017, 19.21

6 let, 6 mesecev

V Barceloni po napadih na ulicah več policistov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Barcelona La Rambla | Foto Reuters

Foto: Reuters

Po nedavnih terorističnih napadih bodo v Barceloni na turističnih krajih, vključno s katedralo Sagrada Familia, ter na športnih in kulturnih dogodkih povečali število policijskih patrulj, so danes sporočile oblasti.

Kot je na novinarski konferenci pojasnil notranji minister španske pokrajine Katalonije Joaquim Forn, bo na ulicah Barcelone od 10 do 20 odstotkov več policistov. Več policistov bo tudi na letališčih in železniških postajah, na glavnih turističnih krajih ter dogodkih z večjim številom ljudi, kot so nogometne tekme, koncerti in demonstracije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Med tarčami napada tudi znamenita katedrala

Eden od štirih osumljencev za teroristična napada z vozili v Barceloni in Cambrilsu, ki sta prejšnji teden zahtevala 15 življenj, več kot 120 ljudi pa je bilo ranjenih, je preiskovalnemu sodniku v torek priznal, da so načrtovali večji napad z eksplozivom na pomembne spomenike, tudi Sagrado Familio, v katalonski prestolnici.

Kot je pojasnil Forn, so v omenjeni katedrali znanega katalonskega arhitekta Antonija Gaudija že prisotni policisti in uvedeni varnostni ukrepi, da pa morajo zdaj ugotoviti, kako jih še okrepiti na način, da jih bo mogoče uskladiti s turisti.

"To bo vsekakor eden od krajev, kjer bo takoj okrepljena navzočnost policije," je dodal po srečanju z županjo Barcelone Ado Colau in predstavnikom španske vlade v Kataloniji Enricom Millom.

Varovanje lahko še okrepijo

Španija je po terorističnih napadih, za katere je odgovornost prevzela džihadistična Islamska država, ohranila doslej veljavno stopnjo nevarnosti pred napadi na drugi najvišji ravni.

Kljub temu pa lahko varovanje še okrepimo, je pojasnil minister.

Tehnična komisija pa bo preučila potrebe po postavitvi varnostnih ovir na glavnih prometnicah v mestu, s katerimi bi preprečili dostop vozilom, je povedala županja.

Županja je bila po četrtkovem napadu s kombijem na priljubljeni ulici Rambla, ki je zahteval 13 življenj in več kot 100 ranjenih, tarča kritik, ker v mestu niso postavljeni stebriči, ki preprečujejo dostop vozilom do območij za pešce.

Ne spreglejte