SiolNET. Novice Svet
0,54

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Angliji divja najhujše neurje v zadnjih 30 letih

0,54

termometer

Neurje Eunice v Angliji | Obstaja nevarnost, da bi se neurje Eunice razširilo na obalo zahodne, jugozahodne in južne Anglije.  | Foto: Reuters
Obstaja nevarnost, da bi se neurje Eunice razširilo na obalo zahodne, jugozahodne in južne Anglije.  Foto: Reuters

V delih Anglije divjajo huda neurja. Včeraj je tam veliko nereda povzročilo neurje Dudley, za jutri pa so v jugozahodni Angliji in južnem Walesu številna vremenska opozorila že obarvali rdeče. Za tamkajšnje prebivalce to pomeni najhujšo, življenje ogrožajočo nevarnost. Na britanskem meteorološkem zavodu so dejali, da lahko neurje Eunice, kot so ga poimenovali, doseže hitrost do 90 mp/h (144 km/h). Zelo verjetni so uničenje domov, zaprtje železniškega prometa in izpadi električne energije, poroča BBC.

Nižja opozorila za veter ostajajo za preostali del Walesa in večino Anglije. Vlada ima trenutno nujni sestanek, imenovan Cobra, na katerem razpravljajo o tem, kako se bodo odzvali na prihajajoče neurje. Obstaja namreč nevarnost, da bi se neurje Eunice razširilo na obalo zahodne, jugozahodne in južne Anglije. 

Neurje Eunice nevarno za območja ob obali

V državi so na neurje pripravljeni z 250 močnimi črpalkami in s šest tisoč usposobljenimi osebami, ki so jih razporedili v različne dele Anglije. Na meteorološkem zavodu so dejali še, da je lahko neurje zelo nevarno za območja ob obali, pričakujejo pa, da se bo umirilo v poznih jutranjih urah.

Najmočnejše neurje v zadnjih letih

Aidan McGivern z meteorološkega zavoda je za BBC dejal, da gre za najmočnejše neurje v zadnjih letih. Prebivalce je pozval, da pritrdijo vse, kar lahko odnese, predvsem trampoline in rastline. Pozivajo jih tudi, naj jutri ne potujejo, saj bodo na glavnih železniških progah po vsej državi uvedli splošne omejitve hitrosti.

Zadnje rdeče vremensko opozorilo za neurje Arwen so izdali novembra lansko leto za območje Škotske in severovzhodne Anglije. 

Posledice neurja v Ljubljani 29.9.2021. Novice Dan po neurju: v Ljubljani poplavilo ceste, podhode, kleti #foto #video Havaji Novice Havaje zajelo zimsko neurje Danska Malik Novice Severna Evropa: v strašnem neurju umrlo več ljudi #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin