Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 4. 2013,
16.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

posilstvo Indija smrt

Torek, 30. 4. 2013, 16.19

8 let

Umrla petletna deklica, ki jo je Indijec tri dni posiljeval in mučil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Deklica, ki še ni dopolnila pet let, je umrla dva tedna po tem, ko so jo našli blizu samotne kmetije. Bila je nezavestna, odkrili pa so, da jo je moški posiljeval in mučil tri dni.

Deklico, ki je živela v mestu Ghansaur v zvezni državi Madhja Pradeš, je posilil 35-letni moški, ki jo je po treh dneh ujetništva nezavestno odvrgel na polje blizu neke samotne kmetije. Njeni starši so jo hudo ranjeno našli naslednje jutro, nato pa jo hitro odpeljali v bolnišnico, od koder je bila zaradi hudih poškodb prepeljana v Nagpur.

Deklica je umrla zaradi srčnega napada Moškega so indijske oblasti že aretirale, deklico pa sta v prvih dneh zdravljenja obiskala nekdanji minister zvezne države Madhja Pradeš Uma Bharti in notranji minister Uma Šankar Gupta. Kljub naporom zdravnikov je deklica umrla zaradi srčnega napada. "Uporabili smo vsa sredstva, ki jih imamo na voljo, ampak njeno stanje se je močno poslabšalo in telo ni zdržalo. Nehala se je odzivati na zdravilo, zato je umrla," je po poročanju India Express povedal tiskovni predstavnik bolnišnice P. A. Sriram.

Zdravniki so deklico ob prihodu v bolnišnico natančno pregledali in zasledili sledove davljenja, zaradi česar so se bali, da bi lahko bila zaradi pomanjkanja kisika možgansko mrtva. Nameravali so izvesti test, s katerim bi ugotovili, ali je deklica možgansko mrtva, vendar zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja pred njeno smrtjo tega niso mogli storiti.

Vedno več posilstev, ki so znani javnosti Kljub strožjim kaznim se spolno nasilje v Indiji nadaljuje. Presenetljivo je, da indijski mediji objavljajo vedno več zgodb o posilstvih, najpretresljivejše pa so tiste, v katere so vpletene majhne deklice. V Indiji je zadnji val spolnega nasilja sprožil nove proteste, protestniki pa zahtevajo večjo varnost za ženske in otroke.

Skupinsko posilstvo 23-letne študentke, ki jo je lani decembra posililo šest moških, je sprožilo večjo ozaveščenost javnosti o spolnem nasilju nad ženskami in otroki. Študentka je pozneje zaradi hudih poškodb umrla.

Ne spreglejte