Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Petek,
31. 12. 2021,
15.13

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

118

Natisni članek

viralka COVID-19 cepljenje proticepilci

Petek, 31. 12. 2021, 15.13

2 leti, 3 mesece

Umrl je znani proticepilec, ki je nalašč širil okužbo

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

118

Maurizio Buratti | Maurizio Buratti je zelo rad ponavljal klasične teorije zarot o pandemiji in cepljenju, ki že skoraj dve leti krožijo po svetovnem spletu, obenem pa je odkrito širil tudi sovraštvo do Judov in drugih verskih in etničnih skupin.  | Foto YouTube / Posnetek zaslona

Maurizio Buratti je zelo rad ponavljal klasične teorije zarot o pandemiji in cepljenju, ki že skoraj dve leti krožijo po svetovnem spletu, obenem pa je odkrito širil tudi sovraštvo do Judov in drugih verskih in etničnih skupin.

Foto: YouTube / Posnetek zaslona

Iz Italije prihaja vest, da je umrl Maurizio Buratti, eden najbolj prepoznavnih obrazov proticepilskega gibanja pri naših zahodnih sosedih. 61-letni Buratti je bil med drugim znan kot goreč zagovornik teorije, da bolezen covid-19 ne obstaja, ko pa jo je naposled staknil, pa je že močno bolan okužbo poskusil širiti med sodržavljane. 

Maurizio Buratti je boj s koronavirusno boleznijo izgubil v ponedeljek, so poročali italijanski mediji. Bil je že tako hudo bolan, da se ni več odzival na zdravljenje. Njegova pljuča so bila tako rekoč uničena. 

61-letni vidni predstavnik italijanskega gibanja nasprotnikov epidemioloških ukrepov in cepljenja proti bolezni covid-19 je že od začetka pandemije trdil, da je novi koronavirus izmišljen, in ponavljal večino teorij zarot, ki krožijo po svetovnem spletu. Večkrat se je sicer ujel v paradoks, saj je, na primer, trdil, da bolezen covid-19, v katero sicer sprva ni verjel, povzročajo vatirane paličice za testiranje. 

Covid hitri test EO
Novice Starši, pozor: ne nasedajte pogosti laži o samotestiranju otrok!

Buratti si je glede obstoja koronavirusne bolezni premislil pred nekaj tedni, ko je zbolel prav za covid-19. Takrat se je začelo njegovo kratkotrajno obdobje malce večje internetne prepoznavnosti.

Njegovi somišljeniki so ploskali, drugi pa so se zgražali nad v njegovi domovini Italiji viralnimi videoposnetki, s katerih je bilo razvidno, da je pozitiven na okužbo s koronavirusom in vidno bolan brez maske hodil po trgovinah in po drugih javnih mestih, kjer se zbira večje število ljudi. Večkrat je povedal, da "širi kugo". 

Burati se je hvalil, da je imel, ko je brez maske poskusil širiti okužbo s koronavirusom, vročino, ki je presegala 38 stopinj Celzija.  | Foto: YouTube / Posnetek zaslona Burati se je hvalil, da je imel, ko je brez maske poskusil širiti okužbo s koronavirusom, vročino, ki je presegala 38 stopinj Celzija. Foto: YouTube / Posnetek zaslona

Vse bolj bolni Buratti sprva ni želel v bolnišnico, naposled pa so ga v iskanje pomoči prepričali poslušalci radijske oddaje, v kateri je bil redni gost. 61-letnik se je sicer izognil bolnišnici v domači Mantovi, ker je bila po njegovem mnenju "leglo komunistov". Raje se je odpravil v Verono, kjer pa je bil ob prihodu v bolnišnico v tako slabem stanju, da zdravniki niso več mogli storiti tako rekoč ničesar. 

Kljub takojšnjemu začetku zdravljenja in intubaciji je umrl v ponedeljek, 27. decembra. Ena njegovih zadnjih javno znanih želja je bila azil v državi, kjer ga ne bi prisilno cepili. 

Po njegovi smrti je David Parenzo, eden od voditeljev radijske oddaje Zanzara, ki se je kot govorec in zabavljač redno udeleževal Buratti, dejal: "Počivaj v miru, ti stari teoretik zarot. Upam, da bo tvoja zgodba šola za vse, ki še vedno dvomijo o učinkovitosti cepiv."

Covid-19, cepivo, cepljenje
Novice Vodilni proticepilci zboleli: trdijo, da so jih napadli z antraksom

 

 

Ne spreglejte