Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 3. 2023,
8.33

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,38

15

Natisni članek

umor TikTok

Petek, 24. 3. 2023, 8.33

1 leto, 1 mesec

Umor 12-letne deklice: storilki sta jo hoteli najprej zadušiti s plastično vrečko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,38

15

Policisti raziskujejo umor 12-letne deklice | Nemški policisti preiskujejo kraj umora 12-letne Luise. | Foto Guliverimage

Nemški policisti preiskujejo kraj umora 12-letne Luise.

Foto: Guliverimage

Nemčija je še vedno pretresena zaradi umora 12-letne deklice Luise, ki naj bi ga izvedli osumljenki, stari 12 in 13 let. V nemške medije prihaja vse več informacij o podrobnostih umora. Osumljenki naj bi tako umor vnaprej načrtovali in na spletu iskali informacije o tem, pri kateri starosti storilca umora zaradi mladoletnosti ni mogoče kazensko preganjati. Med umorom naj bi 13-letnica držala Luise, 12-letnica pa zabadala vanjo pilico za nohte.

Dan po pogrebu 12-letne Luise iz Freudenberga v Siegerlandu je v javnost prišla nova srhljiva podrobnost o zločinu. Kot je iz dobro obveščenih krogov izvedel spletni Focus, naj bi osumljenki, stari 13 in 12 let, umor sošolke načrtovali precej vnaprej.

Osumljenka iskala informacije o nekaznovanosti mladoletnikov

Preiskovalci so po ekskluzivnih informacijah spletnega Focusa (gre za spletno stran nemškega tednika Focus) odkrili, da je 12-letna osumljenka pred umorom po spletu iskala informacije o tem, kaj v nemškem kazenskem zakoniku piše o nekaznovanosti mladoletnikov za kazniva dejanja. Nemški kazenski zakonik namreč določa, da storilcev kaznivih dejanj, ki so mlajši od 14 let, ni mogoče kazensko preganjati.

Nemčija, policija, talci, ugrabitev
Novice Grozljivka v Nemčiji: sovrstnici v gozdu z nožem ubili 12-letnico #video

To odkritje vzbuja sum, da ste se deklici pred umorom želeli prepričati, da se bosta izognili kazni zaradi umora. Policisti so po informacijah Focusa tudi odkrili, da sta storilki Luise zvabili v bližnji gozd ob Freudenbergu. Tam sta Luise najprej poskušali zadušiti s plastično vrečko.

Starejša je držala Luise, mlajša jo je zabadala

Ko to ni uspelo, je 12-letna napadalka zgrabila pilico za nohte in zabadala Luise, medtem ko jo je 13-letnica držala, da se ni mogla braniti. Na sodni medicini v Mainzu so na Luisinem telesu našli 75 vbodov. Po napadu sta storilki Luise vrgli s kolesarske steze, da je padla po brežini. Tam je deklica izkrvavela.

Policisti so tudi odkrili, da naj bi bil motiv za umor užaljenost in čustvena prizadetost ene od storilk. Luise naj bi se pred dejanjem norčevala iz postave oziroma videza ene od storilk. Zdi se, da je bila to za Luise smrtna obsodba, piše spletni Focus. Za zdaj še ni znano, kakšna bo usoda obeh storilk. Po informacijah spletnega Focusa je glavna osumljenka še vedno v psihiatrični ustanovi za otroke in mladostnike.

Nemčija
Novice Kakšen je bil motiv deklic za umor vrstnice? "V igri so bila močna čustva." #video
Nemčija
Novice Razkrit motiv za umor nemške deklice: Kriv je TikTok. Imela je 32 vbodov.
Nemčija
Novice Nove podrobnosti umora v Nemčiji: deklico sta zabodli s pilico za nohte
Ne spreglejte